"Vi har identifierat några spelare"

IFK Norrköping har identifierat möjliga ersättare till Eric Smith. Managern Jens Gustafsson vet vad han är ute efter i första hand.

21 juni 2018 17:00

LÄS MER: "Kom till en rimlig lösning"

Hur tungt tapp är det att bli av med Eric Smith?

– Vi ser det främst som ett kvitto på att vi har lyckats utveckla en människa och en spelare till den nivån som gör honom attraktiv för att ta sig vidare ut i Europa.

Det var mer läge att sälja än mer läge att tvinga kvar honom?

– Det är alltid väldigt svåra beslut att fatta när det kommer till de här delarna. Det är svårt att gå in på detaljer kring vad det är som gör att vi fattar det ena beslutet ibland och det andra ibland. I slutändan så har vi alltid IFK Norrköpings bästa för ögonen som helhet, både på kort och lång sikt. När vi kokade ihop det kom vi fram till att det här var det bästa.

Var Eric Smith en sån spelare som du räknade med kunde bli såld när du klev in i säsongen?

– Det är helt omöjligt att planera för vem som ska bli forum för det eller inte. Det är bra gjort om man kan sia om det. Eric har gjort en fantastisk resa sedan han kom till IFK.

Hur tänker du nu kring att antingen värva in eller satsa på befintliga spelare i truppen, du har ju tidigare sagt att du vill hålla det så intakt som möjligt?

– Vi har väl identifierat några spelare som vi tror inte behöver någon längre tidsperiod om de skulle komma till oss, innan de är med och hjälper oss. Det är det vi tittar på i första hand. Spelarna i den kategorin är väldigt få. Då tycker vi att det är bättre och viktigare att ge spelarna som redan finns i IFK eller Sylvia möjligheten att ta sig framåt. Det är svårt detaljmässigt att säga exakt hur det ska bli. Men vi kommer nog inte att fylla på truppen utfyllnadsmässigt, det ser vi ingen anledning till.

Om något ska in, så ska det vara något riktigt bra med andra ord?

– Absolut. Och det tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med. Sedan behöver spelare som kommer till oss lite olika anpassningstid innan de tar klivet hela vägen.

Är Alexander Fransson aktuell?

– Vi kommenterar inte spelare som inte tillhör truppen.

Är det någon speciell spelartyp ni söker?

– Det blev väldigt lyckosamt på slutet med Simon Thern och Eric Smiths samarbete. Helst ser vi en spelartyp som har en liknande förmåga att klara både det offensiva och defensiva spelet. Gent identifierade ju Eric i första hand för att han är en lagspelare. Det kanske inte har framkommit, men den kontakt jag har haft med föreningen så är det lagspelet och att han offrar sig för lagets bästa som har gjort att Gent har fattat tycke för honom, svarar Jens Gustafsson och lägger till:

– Det är nånting för alla spelare att ta till sig. Det är det som kommer vara avgörande för nästa steg. Inte vad du klarar av själv, utan vad du gör för andra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis