Uppgifter: HIF vill ha IFK-målvakten

David Mitov Nilsson har inte fått så mycket allsvensk speltid sedan han kom tillbaka från skada. Nu uppger Sportexpressen att Helsingborg visat intresse.

5 juli 2019 17:34

IFK-målvakten var en viktig och starkt bidragande spelare när klubben tog SM-guldet 2015. Efter det har han haft några skadefyllda säsonger. Nu är David Mitov Nilsson frisk igen, men efter att Isak Pettersson gjort det bra i målet under tiden har Mitov Nilsson mest fått sitta på bänken så här långt efter återkomsten.

I höst går kontraktet ut.

–  Eftersom jag haft lite skit så ville jag ta det lugnt och hitta min form här. Ge det en chans. Jag har inte snackat med Jens (Gustafsson, managern) än, skulle han komma fram och säga att jag inte kommer spela så får jag titta på det helt enkelt men nu är tanken att stanna kvar och kämpa för min plats, sa Mitov själv om sin situation i vintras.

Nu uppger Sportexpressen att allsvenska konkurrenten Helsingborgs IF vill ha IFK-målvakten. Kanske redan i sommar om man lyckas köpa loss honom från Peking. Något man ska vara ute efter då man har Pär Hansson skadad just nu.

Samtidigt uppger samma tidning att IFK i sin tur är intresserat av Helsingborgs U21-landslagsmeriterade målvakt Kalle Joelsson. Även han har ett utgående kontrakt.

Om uppgifterna stämmer kan det vara en målvaktsrockad på gång i allsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson