IFK Norrköping inledde bra på Swedbank Stadion när man var tillbaka på arenan för första gången sedan guldfirandet i höstas. Främst genom Arnor Ingvi Traustason som kom in i planen flera gånger och skapade lägen i djupled.

Det var på ett sådant som IFK också tog ledningen. Traustason slog en perfekt avvägd boll till Christoffer Nyman som sprang igenom och behärskat rullade in 1–0 förbi Magnis Wiland i MFF-målet.

"Både bra och dåligt"

Artikelbild

Storfavoriten från Skåne skapade några halvchanser framför David Mitov Nilsson men allt som oftast hade IFK Norrköping ganska bra kontroll och fick hemmaspelarna frustrerade.

Fram till den 44:e minuten när Tesfaldet Tekie slog en galen passning som bröts på mittplanen och gav Malmö en snabb omställning som Anders Christiansen kunde avsluta säkert frispelad i mitten.

Därmed var det 1–1 i halvtid.

– Både bra och dåligt. Efter vårt mål tappar vi vårt spel och låter dem komma in lite, tyckte Christoffer Nyman i en intervju med Cmore i pausen.

Artikelbild

| Målskytt. Christoffer Nyman gav IFK ledningen.

Omdiskuterade straffsituationer

Efter pausen var det dock Malmö som tog över spelet rejält. IFK föll djupare och djupare medan hemmalaget spelade runt och skapade chanser. Närmast var det när Vidar Kjartansson nickade i stolpen innan IFK lyckades lyfta upp spelet med 20 minuter kvar.

Artikelbild

Då kom dock situationen som gjorde IFK-spelarna riktigt irriterade. Markus Rosenberg gick omkull i straffområdet i duellen med Andreas Johansson och domaren Stefan Johannesson pekade på straffpunkten.

IFK-spelarna tyckte Rosenberg föll enkelt.

Artikelbild

Jo Inge Berget var säker från straffpunkten och satte 2–1 trots att David Mitov Nilsson gick åt rätt håll.

En kalldusch för IFK som i det läget hade börjat lyfta upp spelet lite från det grepp man hamnat i. Efter MFF:s ledningsmål ville även IFK ha en straff när Markus Rosenberg manglade omkull inhopparen Joel Enarsson med fem minuter kvar.

Artikelbild

Den gången tyckte dock inte Johannesson att det var straff.

21 085 personer på Swedbank Stadion fick se IFK försöka skapa en kvittering på slutet, men riktigt nära var det aldrig. Istället fick Erdal Rakip ta sig igenom och snyggt lobba in 3–1 även om det såg ut som att han tog med sig bollen med armen i första läget.

Därmed börjar 2016 års allsvenska med en förlust för de regerande svenska mästarna.