Trista beskedet för IFK-anfallaren

IFK-anfallaren missar hela försäsongen på grund av ett brutet ben.

24 januari 2019 16:30

LÄS MER: Efter skadorna – tar upp kampen i IFK:s mål

LÄS MER: Se IFK:s matcher mot lokalrivalerna

LÄS MER: IFK-anfallaren lämnade på kryckor

19-årige Carl Björk fick en smäll på högerfoten på onsdagens träning och tvingades lämna Östgötaporten på kryckor. Nu har röntgen gett besked om skadans omfattning.

Carl, som spelade för Sylvia förra säsongen men fick A-kontrakt med IFK inför 2019, blir borta från all fotboll närmare tre månader framöver.

– Det visade sig tyvärr att Carl har ett ben i foten som är brutet. Han kommer opereras kommande vecka, och vara borta omkring tio veckor efter det, berättar IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Enligt den tidsprognosen ska den unge IFK-anfallaren kunna vara åter på planen i april.

– Tråkigt förstås, han har visat sig vara en jättefin karaktär men samtidigt, om en sån skada ska komma, kom den ganska lägligt. Han kommer missa försäsongen men vara igång igen när matcherna drar igång. Vi väljer att se det lite positivt i alla fall, säger Jens.

Varken Gudmundur Thórarinsson eller Simon Thern har kunnat träna den senaste tiden, men här har Jens Gustafsson positiva nyheter att förmedla.

– Gudmundur är mycket bättre i sitt baklår. I en perfekt värld kan han träna på måndag. Samma gäller Simon Thern. De har gått väldigt framåt de senaste dagarna så förhoppningsvis är de med på måndag i träning, säger Jens.

Kasper Larsen lämnade konstgräset en bit in på det kyliga torsdagsförmiddagens träningspass. Ingen fara, enligt managern.

– Kasper klev av av säkerhetsskäl. Alltså, vi tränar jättetufft nu och gör den typen av värderingar att ta bort vissa spelare som av olika anledningar behöver det.

Det har varit intensiva pass den senaste tiden. Till Jens Gustafssons belåtenhet.

– Jag har varit nöjd med i stort sett alla träningspass, spelarna springer verkligen enormt mycket, visar rätt attityd, har rätt humör, hjälper varandra och ingen har fattat beslut för sitt eget bästa utan hela tiden för lagets bästa. Det är så vi vill ha det, så vi har kommit en bra bit faktiskt, säger Jens.

Nästa vecka inleds träningsmatchandet, mot Linköping City på tisdag och Elfsborg på torsdag.

– Vi tänker varken A- eller B-lag just nu utan mer att få 90 minuter i kropparna. Jag har förhoppningar om matchminuter för alla utom Carl Björk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander