Thern om tuffa förlusten: "Skapade inte mycket"

Tillbaka i truppen – men på bänken från start. "Det var inga konstigheter för mig", sa Simon Thern efter förlusten hemma mot Sirius (0–1).

30 juni 2019 20:27

LÄS MER: Betygen: De var bäst mot Sirius

Det blev 2–0 och tre starka poäng mot AIK för mindre än en vecka sedan. Nu ett bakslag och 0–1 mot Sirius. Det svänger om IFK – och även om Simon Thern som varit rubrikernas man på flera sätt under veckan.

Mot Sirius var han tillbaka igen men fick uppleva en tuff förlust.

– Vi kom inte riktigt upp i den nivån idag, de hade faktiskt många riktigt bra målchanser där på slutet där Isak (Pettersson) gjorde några bra räddningar också. Vi skapade inte så mycket, egentligen under hela matchen, sa Thern.

Efter att ha missat matchen mot AIK på grund av en säkerhetsåtgärd där han kände sig hängig har han tränat i veckan – och nu var han tillbaka i truppen också.

Men på bänken från start.

– De (övriga laget) gjorde en jättefin insats i Solna så det var inga konstigheter för mig, sa Thern som kom in med en knapp halvtimme kvar.

Vad kan det finnas för anledning till att ni inte kom upp i nivån idag?

– Sirius är inte odugliga, det är alltid elva spelare man möter. Vi fick inte riktigt någon fart på det även om jag tycker att första halvleken stundtals var okej, eller till och med bra. Men vi skapade inte de vassa chanserna och i sista tredjedelen blev besluten som tas fel lite för många gånger. De låg på omställningar och fick lite sådana, speciellt på slutet när Kasper (Larsen) gick upp.

Simon Thern betonade att han mår bra igen i alla fall – och att det som hände inför AIK-matchen är bakom honom.

– Det är inget fel på mig fysiskt. Det är lugna puckar. Jag har tränat hela veckan.

Vad hände inför AIK-matchen som gjorde att du missade den?

– Jag fick lite yrsel på en träning, det var det egentligen. Så vi gjorde lite olika tester som man gör med alla spelare inför varje säsong. Nu gjorde vi det igen. Det var inga konstigheter med de olika proverna. Jag ska inte säga att jag var orolig någon gång. Man är småbarnsförälder nu, det kan komma därifrån när dygnsrytmen inte blir densamma.

Vill du idag kommentera uppgifterna om ett ryskt intresse?

– Nej, det vill jag helst släppa. Det skjuter jag över till de som sköter det, jag har ingenting att lägga till där. Det sköter Jens (managern Gustafsson) och min agent. Det är locket på från min del.

Är du sugen på att komma ut igen om det kommer ett intressant bud?

– Det beror på, det får man ta ställning till om det skulle bli så. Jag trivs jättebra i Norrköping, jag är en IFK Norrköping-spelare just nu och det är det jag förhåller mig till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson