Thern hade gärna sett honom i IFK

Landslagsdebuten har gett eko. Simon Thern gör ingen hemlighet av att han gärna hade sett Viktor Gyökeres i IFK.

12 januari 2019 13:59

Sverige spelade 2–2 mot Island i Qatar efter mål av både Brighton-proffset Viktor Gyökeres och IFK:s Simon Thern. Efter matchen konstaterade Thern till Fotbollskanalen:

– Jag har bibehållit en bra form sedan förra säsongen och känner mig pigg och fräsch, och äntligen fått hålla mig frisk och har spelat regelbundet under en säsong och fått utveckling som jag har vetat att jag har i mig. Förhoppningsvis kan jag bygga vidare på detta och ta ytterligare steg. Jag känner mig bra i kroppen och om jag får hålla mig skadefri så ska det nog kunna bli ytterligare bra utveckling.

LÄS MER: Thern bakom Sveriges vändning

Thern fick mycket speltid i blågult. Han hoppade in tidigt mot Finland och spelade 70 minuter där. Det blev ytterligare 90 mot Island.

– Klart att det är en boost. Jag känner att självförtroendet byggs på ytterligare och jag känner mig stark inför kommande säsong och har en förhoppning om att kunna utvecklas och bli ännu bättre. Sedan hoppas jag att det kan leda till något större.

Fotbollskanalen frågar om han känner sig närmare en plats i det ordinarie landslaget.

– Ja men om jag nu hade varit oduglig i två matcher så hade jag varit längre ifrån. Det är klart att… jag vet inte vad Janne tycker men jag är ganska nöjd med mina prestationer.

LÄS MER: Therns krav: "Värva fem–sex spelare

Thern är också väldigt imponerad av Viktor Gyökeres. Den förre BP-spelaren ryktades aktuell för IFK under sin tid i allsvenskan, men det blev proffslivet i engelska Brighton istället.

Om Thern fick bestämma hade han dock gärna sett den unge genombrottsmannen i vitblå tröja.

– Jag tror att det var efter andra träningen som jag sa att jag tycker att han är jäkligt spännande för han är en sådan där forward som är jobbig och som man inte vill möta. Men ändå har han en touch som tillräckligt bra. Ofta kanske man ser sådana spelare som lite kantiga, han är ju en power och extremt stark och explosiv. Jag är jättepositivt överraskad och hade jättegärna haft honom i IFK Norrköping, säger Thern till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Jag får väl försöka gnugga lite på honom, men det känns som att han borde vara ganska nära och passar väldigt bra i engelsk fotboll. Om det inte skulle vara i Premier League så skulle han nog kunna hitta någon klubb i The Championship.

Thern har tidigare sagt att han tycker IFK behöver få in spelare i truppen för att stå emot på dubbla fronter det här året, både allsvensk toppstrid och kvalet till Europa League.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson