Thern aktuell för premiären

Jens Gustafsson har inte räknat bort mittfältsstjärnan Simon Thern från premiären.

28 mars 2019 16:00

Thern fanns inte med på planen när IFK Norrköping nötte spelet dagarna före den allsvenska starten borta mot Helsingborg. Men manager Jens Gustafsson var ändå hoppfull om att få tillbaka nyckelspelaren som gick med kryckor dagen efter smällen på lördagsträningen.

– Vi får följa det lite från dag till dag, sa Gustafsson efter den soliga torsdagsträningen.

Kan supportrarna hoppas på Thern i premiären?

– Ja, det kan de.

Är alla bitar på plats inför starten?

– Vi har haft så lång tid. Det vi inte har på plats hade vi inte haft på plats om vi haft sex månader eller ett år på oss. Nu känns det som vi måste in och pröva oss själva i rejäla tävlingssammanhang.

Bubblar det inombords i en manager inför en allsvensk premiär?

– Det känns inspirerande och spännande att se var vi står. Vad vi ska jobba vidare med och få en jättebra start. Det är så lång säsong att premiärdelen får inte vara alltför upphaussad. Det kommer 29 matcher till.

Många spelare har varit på olika landslagsuppdrag de senaste dagarna.

Har de kommit tillbaka hela?

– Alla utom Ian Smith är tillbaka, han landar först under eftermiddagen. Lars Krogh Gerson fick lite bekymmer under första träningen med Luxemburg. Han spelade första matchen och har lite problem fortfarande. Jag tror att han är på planen i morgon (fredag). Jag hoppas att han kan vara aktuell till Helsingborg.

Statusen för de övriga skadorna?

– Pontus Almqvist vilade som en försiktighetsåtgärd. Simon Skrabb är borta några dagar till, honom räknar jag inte med i premiären.

Blir det 3-5-2-uppställningen?

– Vi får se, men i försvar lär det nog bli så.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson