Tekie nära skriva på för ny klubb

Förre IFK-spelaren lämnade bänken i Belgien. Nu ser det ut att bli spel i Holland.

7 september 2019 13:49

Mittfältaren kom till IFK Norrköping 2013, spelade sen både i Sylvia och IFK innan han lämnade för proffslivet 2016.

Tiden som proffs blev dock inte vad han hoppades. I belgiska Gent blev det inget spel och han lånades ut till Östersund i allsvenskan till förra säsongen. Här fick han mer förtroende men när 18-månaderskontraktet gick ut hamnade han åter i Gent, och på bänken. I somras köptes han ut från kontraktet.

Nu är han nära att skriva på för en ny klubb, holländska Fortuna Sittard, som just nu kämpar i botten av den högsta ligan där.

Klubbens sportdirektör Sjoers Ars bekräftar för Fotbolldirekt att en övergång är nära.

– Det stämmer att vi räknar med att presentera honom inom kort. Jag ser honom som klar. Jag räknar med att han skriver på kontraktet när som helst och med lite lite tur kan vi presentera honom redan i helgen. Vi har gjort vår research och pratat med många olika personer som sett honom på nära håll och det är uppenbart att det är en spelare som i sina bästa stunder är en toppspelare i den svenska högstaligan, säger Sjoerd Ars till FotbollDirekt.

– Man ska också komma ihåg att han har spelat i en storklubb som Gent i Belgien och vi är övertygande om att han hos oss ska kunna ta nästa steg i sin karriär. Jag har bra koll på svensk fotboll och vi tror att Tesfaldet Tekie kan bli en framtida A-landslagsspelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa