"Sviterna efter en tuff matchvecka"

En bra skadebild – men ändå tränade långt från alla för fullt under fredagen. "Försiktighetsåtgärder", betonar IFK-managern Jens Gustafsson.

3 maj 2019 19:30

LÄS MER: Vall: "Snart får man börja tänka på det"

LÄS MER: Gerson har passerat 100 i "Peking"

Det går åt rätt håll totalt sett med skadeläget i IFK. Simon Thern tränar mer och mer med kollektivet till exempel efter sina fotbekymmer. Det är bara Pontus Almqvist som just nu är utanför träningen helt och har en bit kvar.

På fredagens pass var det dock ett antal som inte deltog fullt ut.

– Egentligen så är alla som inte var med eller fullföljde passet försiktighetsåtgärder. Vi har en ledig dag imorgon och sedan tränar vi på söndag igen inför Elfsborg, säger Jens Gustafsson.

LÄS MER: Gustafssons besked – i heta frågan

LÄS MER: Tuff väg tillbaka för mittfältaren

Christoffer Nyman fanns inte med, Ian Smith följde slutet av passet ombytt från sidan och Gudmundur Thórarinsson körde egna övningar vid sidan av tvåmålsspelet.

– Sviterna efter en tuff matchvecka förra veckan ger sig till känna – faktiskt mer veckan därpå än under själva den veckan. Det är det som har hänt nu.

Men alla kommer vara tillgängliga mot Elfsborg?

– Det är vår bedömning idag.

Hur ser det ut för Christoffer Nyman?

– Han har tränat rejält men alternativt idag. Vi tror att alla de här spelarna är på träningsplanen på söndag igen.

LÄS MER: Köpet ett led i IFK:s rekordsatsning

Just Christoffer Nyman har haft en tuff vinter och vår sedan han kom hem till Norrköping sett till skador. Han har inte riktigt fått någon kontinuitet i det än efter återkomsten i IFK-dressen.

– Att han får det är viktigt för "Tottes" del, för lagets del och för allas del. Han har egenskaper som egentligen våra övriga forwards inte har. Därför tyckte vi att han var jätteviktig mot Malmö. Sedan kan det ändras, jag tycker att alla våra forwards har gjort det jättebra. Och Skrabb har gjort det kanonbra i rollen som mittfältare. Det kommer hela tiden bli någon form av skiftning, när det gäller forwards finns en benägenhet att kunna byta under matchens gång också.

Att Nyman fick göra ett sådant mål som mot Malmö var viktigt för självförtroendet också?

– Den kraftfullheten och förmågan att hålla fast bollen och skapa saker som inte behöver komma utav det perfekta är viktigt för oss som lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson