Stora AIK-stödet: Guldfågeln slutsåld

IFK Norrköping kommer att få riktigt bra stöttning från sina supportar borta mot Häcken. Detsamma kan man lugnt säga om AIK i Kalmar.

7 november 2018 18:01

Det är en sprakande avslutningsomgång som väntar i allsvenskan på söndag. Och det kommer att koka – både på Bravida Arena och Guldfågeln Arena.

Bravida Arena, som tar in drygt 6 000 åskådare, är ännu inte slutsåld. För tillfället är runt 4 500 biljetter sålda. Men vi har kunnat rapportera om att IFK Norrköping kommer att ha en stort bortafölje med sig dit. Under onsdagsmorgonen hade det sålts 1 900 biljetter till IFK-supportrar som tar sig dit via både bil och buss. Det är en siffra som lär öka.

AIK har redan fixat en slutsåld bortaarena. Under onsdagseftermiddagen kablade Kalmar FF ut, via sin hemsida, att Guldfågeln Arena är slutsåld. En slutsåld Guldfågeln innebär 12 150 åskådare.

Det är ingen vågad gissning att en majoritet av biljettköparna har AIK-sympatier och kommer att ge sina spelare gott stöd i den andra och sista chansen att säkra SM-guldet efter missen mot GIF Sundvall på Friends Arena.

"AIK:s riktade biljetter är nästan 5 000 biljetter. Det är hela den norra delen delen av arenan", skrev Kalmars marknadschef Anders Klevsand till Fotbollskanalen, som tror att det därtill blir ännu fler svartgula supportrar.

"Vi tror att det blir blandad publik på övriga läktare, förutom på hemmastå för där är det bara Kalmar FF".

I ett sms till Sporten skriver Klevsand följande:

"Det är svårt att säga hur många AIK-are som kommer, men troligen över 6 000".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis