Skyttekungen om skadan, målformen – och framtiden

Kalle Holmberg tränade inte med de andra på onsdagens träning. Men han ger lugnande besked. "Det känns okej", säger anfallaren.

11 juli 2018 18:00

Det var redan i den tredje minuten i matchen mot Djurgården som olyckan var framme. Förre landslagsbacken Jonas Olsson tacklade IFK-anfallaren – som fick spela resten av matchen med en lårkaka.

– Jag kunde inte ta ut steget fullt ut, men jag var ändå varm. I halvlek blev det värre, så då var jag tvungen att byta, säger IFK-spelaren som gick ut i början av den andra halvleken.

Även om han rehabiliteringstränade och bar ispåse för låret under onsdagens träning, ska inte Häcken-matchen på söndag (15 juli) vara hotad.

– Matchen ska inte vara några problem att vara tillbaka till, om det inte är någonting som sitter i länge. Jag hoppas kunna vara tillbaka i ordinarie träning inför matchen. Det känns bättre i låret nu, säger Holmberg.

Han har än så länge inte visat samma näsa för mål som förra året i allsvenskan. Då var "Pekings" ÖSK-värvning bäst i serien tillsammans med Djurgårdens Magnus Eriksson med 14 fullträffar vardera. 2018 har det så här långt blivit fyra, en sämre än David Moberg Karlsson som varit IFK:s främste ur dne aspekten. Men det finns positiva aspekter. Framför allt tycker Holmberg att han kunnat ikläda sig den nya rollen som han fått under det senaste året.

– Jag har en bit kvar målmässigt. Men samtidigt är jag ganska nöjd med mitt spel och jag har fått ta ganska mycket defensivt ansvar.

Vid den här perioden förra året så försvann Nicklas Bärkroth till Lech Poznan, Sebastian Andersson for till Tyskland och Niclas Eliasson styrde skutan till Storbritannien och Bristol City. Kvar i IFK blev Kalle Holmberg. Men han har också ryktats i från klubben. Så sent som i vintras spekulerades i en flytt till Arminia Bielefeld i 2.Bundesliga.

– Det var konkret, absolut. Samtidigt kom inte klubbarna överens, men jag trivs här och har absolut ingen brådska iväg. Men det är klart att det hade varit roligt med ett äventyr.

IFK:s ordförande, Peter Hunt, har sagt till Fotbollskanalen att det fortfarande finns intressenter för anfallaren även om inga några konkreta bud kommit.

Martin Dahlin är Holmbergs agent. Den förre storspelaren har ett gäng tidigare och nuvarande IFK-spelare i sitt stall; Linus Wahlqvist, Andreas Blomqvist, Alexander Fransson, Sebastian Andersson, Arnór Traustason och Eric Smith tillhör 94-hjälten. Martin Dahlin firade en stor del av sin framgång under proffsåren i Borussia Mönchengladbach och flera av hans spelare har haft klubbadresser i Tyskland och Danmark. Finns det en koppling? Kanske.

­– Det finns en poäng i det. Sen ska det, i alla fall för min del, klaffa med alla andra faktorer. Men det är kul att det finns intresse och det är ett kvitto på att man gjort någonting bra, även om fokus just nu är på att göra en bra höst här, säger Holmberg,

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ludwig Billengren