De namnen har varit tydliga i träningsveckan inför lördagens hemmamatch. Simon Thern skadade sig i Hammarbymatchen och blev därefter sjuk, liksom Gudmundur Thórarinsson och Lars Krogh Gerson. 

– Det stämmer. Det är några som är osäkra så därför väntar jag med truppen hela vägen in, säger IFK-managern Jens Gustafsson.

Thern känns väl avlägsen om han inte har tränat på så länge?

– Jag vill inte spekulera i det.

 

Å andra sidan gjorde innermittfältaren Andreas Blomqvist en efterlängtad comeback i startelvan i förlustmatchen mot Malmö senast.

– Alla spelare gjorde sitt bästa utan att någon föll ur ramen. Som lag gjorde vi en jättebra första halvlek då. Det är en bit kvar tills vi kan spela likadant i 90 minuter. På så sätt var vi kanske "för bra" i första halvlek, om man kan säga så. Men det är ändå vår målbild. 

Är det läge för Pontus Almqvist att få starta på topp nu?

– Sedan han kom tillbaka från sina skador har det blivit väldigt tydligt att det är ett vapen vi gärna använder. Sen kan jag inte säga nu om han ska spela eller vara på bänken, svarar Jens Gustafsson.

 

IFK ligger sjua i tabellen med sju matcher kvar. Laget kan i stort sett bara titta uppåt för att klättra ett par placeringar. Det är nämligen hela elva poäng ner till åttan, som är just Örebro.

– Det är nog första gången jag har upplevt att det är så uppdelat. Men Örebro är nog ett av lagen som har överträffat förväntningarna inför säsongen. Det är ett väldigt välorganiserat lag och de är duktiga på att få spelarna att spela på sin fulla potential, säger Jens Gustafsson.