Sema-beskedet inför IFK:s bortamatch

Efter uttåget i Europa League-kvalet får IFK Norrköping koncentrerar sig på det inhemska liret. "Självklart var det bittert", säger managern Jens Gustafsson.

17 augusti 2019 21:11

Det blev förlust borta mot israeliska Hapoel Beer-Sheva. Även om IFK som klubb aldrig har nått längre än till tre omgångar i de europeiska cuperna hade man gärna varit kvar ett varv till. Inte minst eftersom holländska Feyenoord hade väntat i playoff-rundan i så fall.

– Självklart var det bittert att vi inte gick vidare till nästa omgång i Europaspelet men vi måste hela tiden titta på nästa utmaning. Vi gjorde allt för att vinna i Israel och det ska vi även göra nu, säger Jens Gustafsson till IFK:s hemsida.

Det är bara för laget att borsta av sig resan och hettan och åka iväg till Uppsala. Efter en kort landning på hemmaplan väntar Sirius under söndagen, ett lag som har gått knackigt på sistone men som ändå vann mötet med IFK på Östgötaporten.

– Till denna match måste vi våga ta initiativet, arbeta hårt och spela den fotbollen vi vill, konstaterar Gustafsson med vårmötet på näthinnan.

Nyförvärvet Maic Sema skadades i den senaste allsvenska matchen och kunde inte ställa upp i returmötet med israelerna. Så här är beskedet om hans status inför Sirius-matchen.

– Maic Sema är fortfarande inte uttagningsbar, Pontus Almqvist är inte helt återställd och Christopher Telo behöver lite mer tid innan han är tillgänglig för matchtruppen, meddelar Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh