IFK-managerns namn fanns plötsligt överallt. Timmarna före avspark hemma mot Kalmar kom Fotbollskanalens uppgifter om att Janne Andersson ska efterträda Erik Hamrén efter sommarens EM-slutspel.

Och vid ställningen 4–1 i slutminuterna kom slutligen förbundets bekräftelse på att Janne Andersson ska ta över förbundskaptensjobbet.

Men det blev en småmärklig presskonferens i skuggan av hemmasegern. IFK-ordföranden Peter Hunt inledde med att bekräfta att Janne Andersson ska byta jobb men hänvisade därefter till torsdagens två presskonferenser, både i Stockholm på förmiddagen och i Norrköping på eftermiddagen.

Artikelbild

Det förhindrade inte att frågorna haglade och alla journalister försökte leta ingångar i Janne Anderssons uttalanden. Men han stod på sig så gott det gick.

– Det roligaste i dag var hyllningarna till Alhaji Kamara och det blev en liten tår efteråt. Och det var enda gången som jag har tyckt att det har varit okej att ta sig tröjan så som Emir (Kujovic) gjorde, sa Janne Andersson.

Sedan återkom frågorna från andra vinklar, och IFK-managern hade fullt upp att vakta tungan. Trots att allt redan är bekräftat. Han ville prata om IFK på matchdagen, och landslaget dagen därpå. Som planerat.

– Jag har satt munkavle på mig själv och jag säger det Peter sa nyss, det var inte meningen att det skulle komma ut i dag.

Artikelbild

– Det blev en rörig dag. I dag skulle vi ägna oss åt matchen. Innan var det kanske svårt men inte när matchen var igång. Killarna hanterade det bra också, sa han.

Janne Andersson sa i alla fall att han kommer finnas på plats i Stockholm på torsdagen. Han fick också frågan om han kommer vara i Frankrike under EM-slutspelet:

Artikelbild

– Jag har inga biljetter i alla fall.

Till matchen då, som helt klart hamnade i skuggan av Janne Anderssons jobbyte. Kalmar blev en liten överraskning för mästarna IFK Norrköping, men hemmalaget fick målen i rätt lägen och ordnade segern till sist. Det var också ett par riktigt fina mål, inte minst Christopher Telos kanon i krysset som fastställde slutresultatet till 4–1.

– Kalmar var hala och sliriga och svåra att få tag i. Vid 2–1 hade de oss i gungning men Emirs mål räddade oss. Vi var effektiva i dag, konstaterade Janne Andersson.

Matchen kunde han i alla fall prata om, även om många hade velat ha ett annat samtalsämne.

– Jag är alltid glad när vi vinner sa Janne Andersson.

Sveriges nya förbundskapten.