Så spelar IFK i toppmötet

IFK Norköping står inför en säsongsdefinierande match. Här är startelvan mot Hammarby.

13 augusti 2018 18:07

IFK är åtta poäng bakom serieledande AIK med en match mindre spelad. Hemma mot ett annat topplag, Hammarby, står ohyggligt viktiga poäng på spel för att IFK inte ska tappa iväg AIK för långt.

– Det märks på killarna att det här en match som betyder något extra. Det gäller för oss att ta tillvara på den energin, sa Stefan Hellberg.

Gudmundur Thórarinsson är tillbaka i laget efter sin avstängning mot Sundsvall senast. Däremot utgår Jón Gudni Fjóluson då backen har bytt klubb till Krasnodar i ryska ligan.

Fjólusons plats i backlinjen tas av Lars Krogh Gerson. I övrigt noterar vi att nye danske mittbacken Kasper Larsen startar från bänken mot Hammarby.

– Han har tränat en del med Odense och på egen hand och kommer vara med i morgondagens U 21-match. Han kommer bli en framtidsspelare och en förstärkning för IFK i framtiden, säger assisterande tränaren Stefan Hellberg.

IFK Norrköpings andre dansk, Alexander Jakobsen finns inte med i truppen.

– Han såg väldigt pigg ut på träningen men skadade sig tyvärr och finns därför inte med i spelartruppen, fortsatte Hellberg till podden Peking inifrån timmen före avspark.

IFK:s startelva: Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson – Ian Smith, Simon Thern, Alexander Fransson, Gudmundur Thórarinsson – David Moberg Karlsson, Simon Skrabb, Arnór Sigurdsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis