Det säger ordföranden Peter Hunt i en intervju med Fotbollskanalen. Hunt säger samtidigt att man lyssnat av läget.

– Vi har naturligtvis varit i kontakt både med honom och med klubben, och de har tydligen bud från andra tyska klubbar på honom. Då går det inte att matcha ekonomiskt, helt enkelt. Jag ser det som en besvärlig värvning att göra av ekonomiska skäl, säger Hunt.

I en tidigare intervju med samma sajt konstaterade IFK-ordföranden att klubben ligger lågt i sommarfönstret så länge inga spelare försvinner. Att få hem Christoffer Nyman vore förstås intressant för klubben, men det ser inte rimligt ut i nuläget.

– Nej, som läget är i dag. Sedan vet man aldrig vad som händer och hur trupperna byggs. "Totte" har varit skadad, opererats och varit på rehab, så man vet inte vad som händer. Vi får se vad tiden visar. Men jag bedömer det som svårt att få hem honom, fortsätter Peter Hunt.

Christoffer Nymans Eintracht Braunschweig åkte ur 2.Bundesliga i våras, men han har kontrakt till 2019. De intresserade klubbar som det spekulerats i tidigare är Union Berlin och St.Pauli.

Braunschweigs sportchef Marc Arnold uttalade sig nyligen i tysk media om Nymans situation.

– Självklart skulle vi bli glada om Christoffer fullföljde sitt kontrakt med oss. Men fakta är: Christoffer Nyman är en svensk landslagsman – om än skadad för tillfället – och har sportsliga ambitioner som är högre än här i tredjedivisionen. Om han vill lämna klubben och hitta större sportsliga utmaningar, något vi förväntar oss i nuvarande situation och erbjudandet är bra, då ska vi hitta en lösning, sa han då.