Så mycket publik väntas i toppmatchen

Det var utsålt när Hammarby kom till Östgötaporten för toppmatch. Vänta er inget annat än samma visa när IFK Norrköping tar emot AIK på söndag.

12 september 2018 09:55

IFK Norrköping–AIK är en match som alltid drar bra med publik. I och med det rådande tabellläget, så är årets match lagen emellan i Norrköping definitivt inget undantag.

– Det är bra tryck. Vi får sälja 15 300 biljetter på matchen, och vi har sålt 14 500 nu, berättar Mårten Jacobsson, evenemangsansvarig i IFK Norrköping.

– Det finns några hundra kvar på IFK:s ståplatssektion och ett fåtal biljetter på kansliet till familjeläktaren.

Precis som mot Hammarby så har personer med årskort, som inte har möjlighet att gå på matchen, hört av sig till IFK Norrköping och berättat att deras stolar är tillgängliga.

Att samtliga 15 300 biljetter kommer att säljas är Mårten Jacobsson fullständigt övertygad om.

– Sen får vi se hur många som kommer. Mot Hammarby kom 15 100 har jag för mig. Hur vädret är kommer att avgöra, men vi kommer att landa runt 15 000 – det är härligt, säger Jacobsson.

Kommer det lika många AIK-fans som Hammarby-fans?

– 2 900 har AIK köpt organiserat. Hammarby hade lika många, men de köpte också en del biljetter fritt. Mot AIK har Norrköpingsborna varit lite tidigare ute.

Efter AIK är det regerande mästaren Malmö FF som kommer till Norrköping. Till den matchen har IFK redan sålt runt 9 000 biljetter.

"Peking" är just nu nio poäng bakom serieledande AIK med tio omgångar kvar att spela. Mycket står på spel med andra ord.

Hur viktigt är det med ett bra IFK-resultat mot AIK för biljettförsäljningen inför resten av hösten?

– Vi är fortfarande med i racet om topp tre. Vi är två poäng före Malmö. Men det är klart att det kanske kommer mer publik om det fortfarande är guldchans.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis