Så många IFK-supportrar har biljett

Minst 2 500 IFK-supportrar har köpt biljett till söndagens guldstrid på Hisingen. "Jättekul att matchen betyder något", säger Elin Öst Sandström från BK Häcken.

7 november 2018 12:30

Bravida Arena kommer bli ett Swedbank Stadion light på söndag.

2015 var det omkring 6 000 IFK-supportrar som stöttade laget i guldmatchen i Malmö. Det kommer inte bli lika många den här gången men däremot är det utsålt på de tilldelade bortasektionerna.

LÄS MER: "IFK kan få lyfta pokalkopia"

Först såldes hela kortsidan för gästande lag slut och därefter har IFK tilldelats ytterligare en sektion i anslutning till kortsidan som nästan hade fyllts upp på onsdagsmorgonen.

– Sist jag kollade fanns det tolv biljetter kvar, berättar IFK:s SLO Fredrik Nilsson.

Det innebär 1 900 biljetter. Utöver det finns det möjlighet att köpa en plats på den "blandade" långsidan, i första hand den sektionen med 700 platser som är närmast bortaklacken.

– Även om den är blandad vet jag att majoriteten är från IFK, kanske 600 stycken. Där finns det cirka 20 biljetter kvar i hörnen, upplyser Fredrik Nilsson.

LÄS MER: "Så mycket gör IFK i vinst"

Biljetter finns att tillgå även på andra ställen men det kommer självklart tas säkerhetshänsyn, främst med tanke på närheten till Häckens klack på den motsatta kortsidan.

– Vi ska ha möte med polisen i dag och diskutera sånt. Arenan tar 6 500 åskådare men vissa avspärrningar kommer säkert att göras, berättar Elin Öst Sandström som är marknadsansvarig för BK Häcken.

Publikrekordet på Bravida Arena är 6 380 i derbyt mot IFK Göteborg 2016. På onsdagmorgonen var omkring 4 300 biljetter sålda totalt till matchen.

– Jättekul att matchen betyder något. Även om vi inte har chans till topp tre längre har vi också mycket att spela för. Vi vill självklart komma fyra, precis som i fjol, och kanske få en Europaplats på det sättet. Dessutom vill vi fortsätta vara obesegrade på hemmaplan och få fram en skytteligavinnare (Paulinho leder inför den sista omgången). Rent ekonomiskt finns det också en liten fördelningspeng från Sef som blir högre ju bättre man kommer i tabellen, säger Elin Öst Sandström.

Peking Fanz har fyllt upp tio bussar till matchen och kommer inte kunna ordna fler. Övriga IFK-supportrar tar sig till matchen på egen hand för den lilla möjligheten att få uppleva klubbens 14:e SM-guld.

– Om man räknar med att 500 åker med bussarna på matchdagen är det alltså 2 000 till, och många av dem åker ner dagen innan. Jag kommer vara där redan på lördag. Det blir häftigt, säger Fredrik Nilsson.

Inför den sista omgången är det sportsliga upplägget följande:

För att IFK Norrköping ska vinna guld krävs det seger mot Häcken, samtidigt som AIK förlorar borta mot Kalmar.

Annars kommer AIK bli svenska mästare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh