Så gick det för IFK-spelarna i EM-kvalet

Simon Skrabbs Finland närmar sig EM trots en förlust. För en annan IFK-spelare, Egzon Binaku, blev dock EM-kvalhelgen något annorlunda.

Egzon Binaku och Simon Skrabb.

Fotboll2019-09-08 22:42

Simon Skrabb var skadad när Finland i veckan besegrade Grekland med 1–0, ett resultat som tog laget ett stort steg närmare ett EM-slutspel. När Armenien dessutom slog Bosnien med 4–2 i den tidiga matchen på söndagen var det ytterligare trolig hjälp för det finska laget.

Senare på kvällen började Skrabb på bänken i hemmamötet med gruppens suverän Italien. Det var länge jämnt där det finska presspelet gav Italien problem. Efter 0–0 i pausen kunde dock Ciro Immobile ge italienarna ledningen en bit in i den andra halvleken.

Finland gav dock inte upp och i den 72:a minuten kvitterade Teemu Pukki på straff.

Italien fick dock sista ordet när även gästerna fick en straff. Den satte Jorginho i mål för 1–2 i Tammerfors.

Simon Skrabb blev kvar på bänken hela matchen och fick inte komma in i spel.

För Egzon Binaku blev den sena lördagskvällens EM-kvalmatch på Stade de France i Paris omskriven för något annat än resultatet (Frankrike slog Binakus Albanien med 4–1).

Före matchen gjorde dock arrangören en stor miss när man, istället för den albanska spelade Andorras nationalsång. När speakern sedan skulle be om ursäkt gjorde han det – till Armenien ...

Frankrikes president Emmanuel Macron bad senare den albanska premiärministern Edi Rama om ursäkt.

Egzon Binaku? Han satt på bänken hela matchen och fick ingen speltid när Albanien tappade mark i toppen där Frankrike, Turkiet och Island toppar gruppen. Alla på tolv poäng. Albanien är fyra på sex.

Egzon Binaku och Albanien fick ett märkligt mottagande i Frankrike.
Karta: Stade de France