Så blir det med IFK:s provspelare

Ishaq Abdulrazaq har imponerat under våren i IFK. Men... "Det är bara att förhålla sig till reglementet", säger managern Jens Gustafsson.

26 april 2018 14:46

Nigerianen Ishaq, som fyller 16 år i början av maj, kom till Östgötaporten tillsammans med 19-årige landsmannen Amah Chimbundu för en och en halv månad sedan.

Anfallaren Chimbundu fortsatte vidare till Norge under sin testperiod medan mittfältaren Abdulrazaq blev kvar så länge som det gick.

– Ishaq åker hem i morgon (fredag) men han har varit kvar hela visumtiden vilket är ett bra kvitto. Det har varit kul att följa honom och bekanta oss med honom, säger Jens Gustafsson efter torsdagsträningen.

Hur mycket har han tränat med A-laget under den här tiden?

– Han har egentligen hållit till i de flesta träningsgrupperna. Han är ju född -02 så han har varit lite hos alla. Vi har velat lära känna honom på alla nivåer.

Han ser teknisk och alert ut.

– Han har gjort ett jättegott intryck och har även påvisat att han har lätt för att komma in i de olika gängen. Det är en väldigt viktig aspekt för hur vi kan sia och förutse hans utveckling och prestation.

Gott så, med andra ord. Problemet är Ishaqs unga ålder vilket omöjliggör en internationell övergång.

– Han är så pass ung att vi inte kan göra något. Det är inget vi ens funderar över. Väl nog finns det ett reglemente som säger att ingen får kontraktera en spelare innan de har fyllt 18 år. Det är ett alldeles utmärkt reglemente så det är bara att förhålla sig till. Men vi följer hans utveckling och sen får vi se tiden an var det tar vägen, konstaterar Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh