Officellt: Här är IFK:s senaste nyförvärv

Christopher Telo försvann till norska Molde. Nu har IFK Norrköping hittat hans ersättare.

8 augusti 2017 14:02

Under förmiddagen kom uppgifter från Fotbollskanalen att Johannes Vall var på väg från Superettan och Falkenberg till allsvenskan och IFK Norrköping.

En affär som inte dröjde många timmar innan den blev officiell.

Johannes Vall är officiellt klar för IFK och har skrivit på ett kontrakt på två och ett halvt år. Under tisdagseftermiddagen presenterades den 24-åriga vänsterbacken i IFK Norrköpings app Peking Inifrån.

– Det är en lite speciell känsla. Det var dags för något nytt och detta känns riktigt spännande, säger Vall till appen om att nu för första gången lämna moderklubben Falkenberg.

– Mina ambitioner är att utvecklas så mycket som möjligt. Många som varit här i IFK har haft en väldigt bra utvecklingskurva, säger vänsterbacken.

Vall har startat 17 matcher i superettan den här säsongen och har levererat ett mål och fem assist. Hans debut i FFF-tröjan skedde mot just IFK Norrköping så tidigt som 2009, när båda klubbarna spelade i Superettan. Under sin allsvenska debutsäsong 2014 gjorde kantspringaren fyra mål på 22 framträdanden. Han har även tre U17-landskamper på kontot och hade ett utgående kontrakt med den halländska klubben.

Vall är inte den första före detta Falkenbergsspelaren i laget. Senaste utespelarförvärvet Alexander Jakobsen spelade tidigare i Falkenberg, vilket även managern Jens Gustafsson gjorde under sin spelarkarriär. Niclas Eliasson, som är detaljer från att lämna IFK, har även han ett förflutet i FFF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Makoto Asahara, Tim Södergren

Ämnen du kan följa