Nymans besked: "Kände mig pigg"

Tillbaka i startelvan. Och Christoffer Nyman fick de besked han ville ha. "Jag kände att konditionen verkligen var där", sa IFK-anfallaren.

25 mars 2019 16:19

0–3 mot Rosenborg i genrepet men det fanns en del att glädja sig åt för managern Jens Gustafsson trots det. Kanske allra mest att Christoffer Nyman var tillbaka i den vitblå tröjan igen från start.

Han fick drygt 70 minuter.

Efteråt sa han:

– Det var givetvis jätteskönt att få en match i kroppen. Jag kände att konditionen verkligen var där. Jag kände mig pigg och det var skönt att få ett kvitto på det.

Det har annars inte varit någon rolig försäsong för anfallaren och klubbens stora hemvändare. Efter den skadefyllda tiden i Tyskland skulle han komma igång igen i tryggheten på hemmaplan.

En vridning av knäet på träningslägret i Portugal förstörde mycket av det.

– Det har blivit lite hackigt, det var definitivt något jag inte ville när jag hade min långa skada innan det. Jag ville ha en försäsong för att komma igång. Det positiva är i alla fall att jag är tillbaka nu.

Har det varit frustrerande, inte minst här i Norrköping blir ju förväntningarna per automatik höga på dig?

– Absolut, men själva frustrationen finns inom mig själv främst, att jag själv vill vara ute och spela. Jag vill bevisa mycket för mig själv. Men det är inte mycket man kunnat göra, det har bara varit att bita i det sura äpplet och köra på. Nu när jag kan spela igen är jag väldigt tacksam.

Hemma från lägret i början av februari var Nyman på gång igen, spelade en halvlek mot AFC Eskilstuna i träningsmatchen men bakslaget kom direkt igen efter det.

– Exakt samma situation igen, jag skulle skjuta på halvvolley och drog till knäet igen. Då var det lika bra att ta det lite lugnt ett tag, berättade Nyman om den tunga tiden.

Efter genrepet mot Rosenborg mötte han media igen. Och trots 0–3 mot den norska giganten var han inte alltför missnöjd med det laget presterade på konstgräset.

– Vi är inte nöjda med resultatet, men prestationen var ändå helt okej. Visst, vi släppte in väldigt lätta mål, men på det stora hela var prestaionen ändå okej, sa han.

Din egen prestation?

– Mitt mål när jag spelar nu är att komma in i det och på det sättet är jag väldigt nöjd. Sedan är jag besviken att vi inte vann, men när jag tänker på mig själv och där jag ligger just nu så är jag definitivt nöjd.

Skulle du vara redo att starta premiären om Jens (Gustafsson) tar ut dig?

– Då får jag vara redo. Så enkelt är det. Jag känner mig ändå bra, sedan är det en väldigt tuff konkurrenssituation. Det är Jens som tar ut laget, det är inte så mycket annat att säga egentligen. Det gäller att vara redo oavsett om man startar eller sitter på bänken och får komma in.

Under hans skadeperiod har flera andra anfallare gjort det bra, både Kalle Holmberg och främst Jordan Larsson har levererat mål och poäng.

– Alla har gjort det jättebra. Skrabb också, och Pontus (Almqvist) när han kommit in. Det blir jobbigt för Jens, svarade Nyman som hade lagkaptensbindeln i Alexander Franssons frånvaro.

– Jag hade den mot AFC också. Men "Alle" ska ha den, det är inga problem alls. Det var jätteroligt att vara kapten i en match, sa Nyman som inte fick utdelning framåt i sin comeback från start.

Det var det ingen i hemmalaget som fick. Rosenborg utnyttjade luckorna i IFK-försvaret och var kliniska när lägen dök upp. David Akintola tryckte tidigt in 0–1 efter en hörna. Dorde Denic utnyttjade ett givmilt hemmaförsvar och rullade in andra målet.

IFK lyfte efter pausen och var egentligen det bättre laget i andra halvleken, men återigen kom en lucka bakåt och Pål André Helland tackade och tog emot när han löpte ifrån och tryckte in slutresultatet.

Närmast för IFK?

Kalle Holmberg som hade ett par lägen utan att få utdelning. På slutet testade även Jordan Larsson som sköt utanför.

IFK blev därför mållöst i genrepet.

Om mindre än en vecka startar allsvenskan med bortamatch på Olympia mot Helsingborg.

Matchfakta

IFK Norrköping–Rosenborg BK 0–3 (0–2)

Målen: 0–1 (14) David Akintola, 0–2 (19) Dorde Denic, 0–3 (52) Pål André Helland.

IFK:s lag: Isak Pettersson – Filip Dagerstål (Henrik Castegren, 72), Rasmus Lauritsen, Kasper Larsen – Kevin Álvarez, Gudmundur Thórarinsson (Manasse Kusu 72), Alexander Jakobsen, Sead Haksabanovic (Alexander Blomqvist 57), Johannes Vall – Christoffer Nyman (Pontus Almqvist 72), Kalle Holmberg (Jordan Larsson 61). Varning, IFK: Kalle Holmberg, IFK. Domare: Victor Wolf.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson