LÄS MER: Nu siktar Castegren på fler IFK-mål

LÄS MER: Så var IFK-AFC minut för minut

Den 22-årige försvararen presenterades i måndags. Dagen därpå var det dags för första matchen med IFK Norrköping. Rasmus spelade första halvleken mot AFC Eskilstuna. Så långt var det mållöst på Östgötaporten.

Artikelbild

| Varning för nye Rasmus Lauritsen.

– Det var väldigt bra att få en match, jag kom hit för två dagar sen så det var snabba ryck. Det är klart att det är taktiskt en del nytt och jag försöker lära mig namnen på lagkamraterna. Det är mycket nytt, men det är bra att kastas in i det. Det här ser jag fram emot, sa Rasmus på danska efter matchen.

Han tog för sig starkt i flera närkamper. Lite väl tufft, ansåg domaren Mohammed Al-Hakim som gav nyförvärvet en varning en bit in i första halvleken. Strax före paus var det nära en andra varning, och i så fall en utvisning, men domaren nöjde sig med en ordentlig tillrättavisning.

– Jag måste erkänna att jag var lite övertänd, men måste också vänja mig vid den svenska domarnivån, sa Rasmus, som hade både positivt och negativt att säga om sin egen insats.

– Ja, blandat, jag hade några felpassningar men vann också några dueller. Det blev lite rörigt ibland, som hela matchen var. Men jag tar det med ro för jag är övertygad om att det bara kommer bli bättre och bättre med tiden. För varje dag här hoppas jag komma mer och mer in i det.

Han kommer närmast från Vejle i danska högstaligan, där han varit ordinarie senaste två säsongerna.

– Visst blir det skillnad här, både taktiskt, alla nya spelare och nytt underlag. Många saker är nya, jag måste vänja mig. Har bara varit här två dagar och det är nytt land, ny liga, nya lagkamrater men jag är riktigt positiv och optimistisk kring allt, sa Rasmus.

Managern i IFK, Jens Gustafsson, var nöjd med nyförvärvet.

– En tuff mittback. Det vet vi om och det är det vi eftersökt. En klart godkänd första insats av honom, sa Jens.