Managern om talangen: "Exceptionell"

Managern Jens Gustafsson var imponerad av sin isländska talang. "Vi har med en exceptionell spelare att göra", sa han om Isak Bergmann Johannessons debut i IFK-tröjan.

6 februari 2019 20:18

Han fyller 16 år först i maj. Men det hindrar inte från att han spelar A-lagsfotboll redan nu. Det var kanske det mest bestående efter IFK:s 1–1 (förlust på straffar) mot Farense.

Isak Bergmann Johannesson stod upp bra på mitten och växte in i matchen.

Jens Gustafsson:

– Det går inte att blunda för att en spelare som är född -03 kan gå ut och spela på det viset, sedan måste vi ha tålamod och ge honom tid att växa ihop kroppen. Men vi har med en exceptionell spelare att göra.

Han kunde ganska lätt hantera att man missade att vinna och därmed fick lyfta den stora pokalen för förstaplatsen i Atlantic Cup. Det var inte det som var huvudfokuset, att passera Red Bull Salzburg i den haltande sluttabellen.

Mer att få fler spelare med så många jämnt fördelade spelminuter som möjligt i kroppen.

Hur summerar du de här två matcherna?

– Sammantaget är det 180 mycket bra minuter. Mot Mattersburg var det väldigt bra i många avseenden. Vi sprang mycket mer maxlöpningar då än vi gjorde idag, men det kan ursäktas med att vi hade spelare idag som inte spelat så mycket tillsammans och som inte levt så många år heller.

– Vi har fått de matcher vi ville åt med fysisk fotboll, där vi ställt upp på ett bra sätt i det spelet.

Mot Farense hade IFK det tufft före pausen, men växte i takt med tiden och kunde (borde) ha vunnit på slutet. Lars Krogh Gersons sena mål dömdes helt felaktigt bort exempelvis.

– Det var godkänt. I första halvleken tycker jag de var lite bättre och vi hade marginalerna med oss, sedan tycker jag att vi var lite bättre i andra om jag ska vara uppriktig, summerade Gustafsson matchen på Éstadio Municipal de Albufeira.

IFK är kvar på den portugisiska sydkusten fram till lördag när man åker hem. De sista dagarna handlar dock enbart om träningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson