Målvakten sänkte IFK

Hoppsan. IFK Norrköpings veteraner blev snuvade på pokalen. Bosnas målvakt Vahid Halilovic avgjorde finalen i sudden death.

21 januari 2017 21:19

De ”gamla” stjärnorna klarade alla hinder på vägen fram till finalen i Sylviaringens 25:e oldboysturnering.

Efter 3–0 mot Saltängen i kvartsfinalen och 3–0 mot Assyriska i semifinalen väntade sig alla i Ektorpshallen en favoritseger.

Bosna ville annat.

Det var avvaktande spel och 0–0 efter full tid. I det raffinerade avgörandet plockades en spelare av planen för varje minut som passerade. Det var fyra mot fyra när målvakten Vahid Halilovic avgjorde med höger vrist direkt efter avspark.

– Jag var högt uppe och kunde inte passa, jag ville bara skjuta så hårt som möjligt för att hinna springa hem till mitt mål, berättade Vahid.

Men bollen var otagbar för Magnus Samuelsson som i slutet hade ersatt Dick Last som målvakt.

Vahid var glödhet och avgjorde tre matcher. Finalen, semifinalen mot Sylvia och en gruppspelsmatch.

Finalförlusten var en missräkning för Janne Janssons namnkunniga lag.

– Jo, en liten fadäs. Det är små marginaler inomhus. Jag tycker att vi skötte oss skapligt. Framför allt hade vi en kanoneftermiddag och klarade oss utan skador, det var bara några småskavanker på några, sa ”Sama” efteråt.

Det var många pigga veteraner i IFK-laget, exempelvis återvändande Kristian ”Pligg” Bergström som spelade allsvenskt nyligen, 55-årige Tor-Arne Fredheim, Jojje Karathanasis och Marucs Florén.

– Det var supertrevlig stämning, inget fult spel. Verkligen kul, tyckte "Sama".

Målvakten Dick Last släppte radade upp nollor i målet.

– Jag hade full koll och en boll räddade jag med ansiktet. Det är jätteskoj att träffas och hålla kontakten, sa Last som spelade för IFK 1996-97.

Men det var alltså en annan målvakt som stal showen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson