"Löpstark, snabb och kämpar hårt"

Johannes Vall byter kust och klubb för första gången. "De spelar ju skitbra fotboll", säger IFK Norrköpings nya vänsterback.

8 augusti 2017 17:15

24-åringen från Falkenberg fick en riktig hjälteroll när han som tolvåring var med och sin räddade sin mamma under tsunamin i Thailand 2004.

Med den dramatiken i livsbagaget är ett byte av fotbollsklubb en bagatell i jämförelse.

Men ändå, det blir första gången Johannes Vall lämnar moderklubben Falkenbergs FF. Kontraktet med IFK är skrivet på två och ett halvt år och efter en halvdag på Östgötaporten ska Vall återvända till Falkenberg, packa och sedan är han redo för sitt nya liv på östkusten.

– Det känns lite annorlunda. Man har ju inte varit med om den här processen förut men det är spännande. Kul att testa något nytt också. Man har ju varit där hela livet. Nu vill jag försöka att utvecklas vidare och testa på en annan nivå, säger Johannes Vall när han poserar med sin nya matchtröja utanför Östgötaporten.

Han är främst vänsterback i grunden men har även spelat på andra positioner. Om han får en hjälteroll i Norrköping återstår att se, men så här beskriver han sig själv i alla fall:

– Jag är en rätt offensiv ytterback som är löpstark, snabb och kämpar hårt. Det är väl det jag ska bidra med.

Telos efterträdare alltså?

– Ja, kanske det.

Han har haft kontakt med IFK Norrköping i ett par veckor innan det blev skarpt läge och en officiell övergång.

– Jag har haft bra koll på Norrköping eftersom jag känner Niclas Eliasson sedan tidigare när han var i Falkenberg. Han har ju trivts hur bra som helst och när man tittar på matcherna blir man bara ännu mer lockad. De spelar ju skitbra fotboll.

Nu lär du väl inte få spela med Eliasson igen i alla fall, eftersom han är på väg bort.

– Det är lite tråkigt med det, men så är det.

Med Valls färska namnteckning på pränt är det alltså ytterligare en FFF:are som tar plats i IFK. Tidigare fanns även Astrit Ajdarevic, och i dagens trupp även nyförvärvet Alexander Jakobsen och managern Jens Gustafsson.

– Jag spelade några matcher med honom under mitt första år (2009) i A-laget i Falkenberg. Sen är det väl inte så att vi har pratat så mycket med varandra sedan dess.

I Falkenberg har han varit med om att vinna superettan och åka ur allsvenskan efter ett par säsonger. Nu hoppas han att fotbollslivet blir lite stabilare ett pinnhål högre upp. Även om det har skakat i Norrköping också den senaste månaden.

– Det har varit några tuffa matcher men nu blev det ju tre poäng i går (måndag) så det var ju gött. Och viktigt framför allt. Det är ju bara en poäng från andraplatsen så det är ju ett topplag i allra högsta grad. Det ser bra ut, tycker jag, säger Johannes Vall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa