Lauritsen: "Ett bra test för oss"

IFK Norrköping följde upp storsegern mot Malmö med vinst mot Sarpsborg 08. "Det är ett bra lag som gjorde det bra i Europa League", konstaterade målskytten Rasmus Lauritsen efter 3–1 (2–0).

20 mars 2019 17:05

LÄS MER:Nio av elva redo för IFK:s premiär

"Peking" verkar ha hittat formen och formationen efter en försäsong som svajat både resultat- och spelmässigt. Jens Gustafsson tvingades möblera om i elvan då kapten Alexander Fransson, Ian Smith och Lars Krogh Gerson var iväg på landslagsuppdrag.

Norska ligaåttan Sarpsborg 08 var under hösten länge med i kampen om att ta sig vidare till åttondelsfinal från Malmös Europa League-grupp. Där utmärkte sig Sarpsborg som ett lag med lite bollinnehav och många långbollar – en helt annan motståndare än Malmö.

– Vi var förberedda på att de vill trycka på, de är bra i dueller, sa IFK:s mittback Rasmus Lauritsen efter matchen.

Sarpsborg sökte inlägg och flyttade upp mittbackarna när de hade inkast på IFK:s planhalva, och de var nära att ta ledningen ett par gånger.

– Det var lite som inledning mot Malmö, de hade tufft tryck men vi står emot. Det är ett bra lag som gjorde det bra i Europa League. Vi börjar bygga upp och spelar bättre och bättre efter första 30.

IFK, som inte fått låna bollen speciellt mycket och än mindre lyckats skapa några chanser, krånglade sig ur Sarpsborgs grepp när man bjöds på 1–0. Slarv i Sarpsborgs backlinje gjorde att Vall snodde åt sig bollen och spelade den i sidled till Jordan Larsson som rullade in 1–0.

Några minuter senare gjorde Rasmus Lauritsen sitt andra mål i IFK-tröjan när han nickade in Sead Haksabanovics hörna.

– Jag älskar att göra mål, det var fantastiskt. Det var ett bra mål idag, det mot Jönköping var lite turligt. Det var en riktigt fin boll från Sead, och jag kände att jag timade bra.

Precis som mot Malmö bildade dansken mittbackslås med Henrik Castegren och Filip Dagerstål. De var tio minuter från att hålla nollan, som spräcktes då Sarpsborg satte en frispark via en styrning.

– Samarbetet var bra idag, vi har bra kommunikation och förstår varandra.

Förstår de vad du säger?

– Haha, det är många ord som är annorlunda men det går bättre och bättre. Kasper (Larsen) och laget hjälper mig mycket.

En träningsmatch återstår, hemma mot Rosenborg, innan den allsvenska premiären borta mot Helsingborg.

– Jag är redo, det blir riktigt, riktigt fett. Det ser jag fram mycket emot.

Matchfakta

IFK Norrköping 3

Sarpsborg 08 1

Målen: 1–0 (23) Jordan Larsson, 2–0 (36) Rasmus Lauritsen, 3–0 (66) Jordan Larsson, 3–1 (79) Nicolai Naess.

Startelvan: Isak Pettersson - Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen (73), Henrik Castegren - Kevin Álvarez, Simon Thern, Gudmundur Thórarinsson, Sead Haksabanovic(77), Johannes Vall(77) - Kalle Holmberg (62), Jordan Larsson (69).

Bänken: David Mitov Nilsson, Hadar Sundberg, Kasper Larsen(73), Buster Blosse, Andreas Blomqvist, Manasse Kusu(77), Alexander Jakobsen(77), Christoffer Nyman (62), Pontus Almqvist (69)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson