Larsson: "Jobbigt att bli utvisad"

En seger, tre poäng. Men vägen dit blev skakig för IFK och helt utan säkerhetsmarginaler. "Klart vi måste täppa igen", sa Jordan Larsson.

19 april 2019 20:05

Den hete tvåmålsskytten var både lättad, glad och sekunder från att också bli syndabock för en tappad IFK-seger efter sina två gula kort och utvisning.

Jordan Larsson sprang ut efter slutsignal, kramade om Kasper Larsen, backen som nickade in 4–3 i den tredje tilläggsminuten.

En lättnadens stund och avslut på en jobbigt lång fredag som pendlat mellan vild målglädje och ett ångestladdat rött kort.

– Jag är mest glad för att vi vann. Det var jobbigt att bli utvisad och det var nära 3–3. Jag är mest glad för Kasper (Larsen) också för att han fick sätta dit den, sa Jordan som helst ville slippa prata om utvisningar.

Ändå finns det en parallell från i fjol.

Mot Trelleborg hemma i fjol blev han också utvisad.

Efter det letade forwarden efter form och speltid.

I år verkar allt ha lossnat.

Målkung och förhoppningar på försäsongen har givit fyra allsvenska mål på lika många matcher.

Två av dem kom mot Falkenberg.

En ny Jordan Larsson.

– Så är det absolut, men det är kopplat till att jag fått spela och fått självförtroendet. Då kom jag från en tung tid i Holland och tillbaka hit. Därför har det varit extremt viktigt att jag fått spela och visa vad jag går för, sa anfallaren som kommer missa nästa match borta mot Djurgården.

– Speciellt om vi ska vara däruppe, då måste vi kunna täppa igen. Om vi tar ledningen två gånger om och känner att vi har kontroll på matchen men få åka på mål bakåt är det jobbigt. Det är något vi måste titta på som kollektiv vad vi ska göra bättre som lag. Det är inte så att det bara är backlinjens fel. Hela laget måste försvara sig bättre, sa Jordan.

Mittbacken Kasper Larsen var tillbaka och var både självkritisk och lättad, som Jordan Larsson, att matchen slutade som den gjorde. 1–1 gick via danskens tår i eget mål.

– Inte en bra match idag för laget eller för mig själv. Vi får tre poäng vilket visar lagets styrka och mentalitet. Vi hade lite tur på slutet att få tre poäng, sa Larsen som nickade, precis som i den magiska debuten i fjol på Östgötaporten då han gjorde samma sak.

Falkenberg var väl så bra som IFK, men gjorde också lika stora misstag.

– Som försvarsspelare är man inte nöjd med tre insläppta mål. Idag var det ingen bra match, men det händer och det var väldigt bra att vi kan ta tre poäng. Det var skönt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa