Kujovic: "Jag kommer att gasa på"

Emir Kujovic är på svensk mark – för att vinna en ny titel. "Jag är alltid i allsvenskan för att vinna guld", säger IFK:s förra skyttekung om att komma till Djurgården.

20 augusti 2019 09:30

Ni kan historien vid det här laget. Emir Kujovic var med och sköt det oväntade SM-guldet till IFK 2015 och var därmed också med och la grunden för det lyft Peking har gjort de senaste åren.

Sedan blev han proffs i Belgien och Tyskland men där har speltiden varit begränsad.

Precis innan det svenska transferfönstret stängde blev han istället klar för Djurgården. Och på måndagskvällen landade anfallaren i Stockholm för att ansluta till sin nya klubb.

– Det var inte bara en grej som gjorde att det blev Djurgården för mig. Till att börja med visade Djurgården starkt intresse. Jag träffade båda tränarna och Bosse (Andersson, sportchefen) och fick ett mycket bra intryck. Jag var dessutom i en situation där jag inte spelade i Düsseldorf och hade ett år kvar. Jag ville inte slösa bort det. Jag är sugen på att göra något mer. Djurgården passade bra i det jag vill, säger Kujovic till Sportexpressen.

Han har ryktats till allsvenskan under en ganska lång tid med tanke på den begränsade speltiden ute i Europa. Men enligt Kujovic har det inte varit nära tidigare.

– Jag vet inte, för min del har det bara varit konkret nu i sommar. Det andra har inte varit något konkret, inte i något annat fönster.

Med tanke på speltiden sa Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf nyligen att det först är till nästa säsong som klubben räknar med att han ska gå in och leverera på allvar.

Ingen press således. Frågan är hur formen är dock.

– Ja du. Det är nästan så att man inte vet själv. Jag har tränat på väldigt hårt. Försäsongen i Tyskland är tuff, men jag har inte spelat många matcher. Mest träningsmatcher. Så jag känner mig fysiskt bra och har inga skador. Jag kommer att gasa på rejält. Sedan får vi se hur det blir med matcher. Jag ska prata med tränarna om det, säger Kujovic vidare i intervjun.

Inte heller den förre IFK-skyttekungen vill sätta någon omedelbar press på sig själv.

– Vi får se. Jag ska prata med tränarna om hur vi ska lägga upp allt. Jag tror att vi ska lägga upp det på ett smart sätt. Man får ta det lite dag för dag och se hur det känns, speciellt nu i början. Jag måste lära känna laget, alla spelare och hur de spelar här. Det känns som att vi kommer att ta det allt eftersom.

– När jag lämnade allsvenskan var jag också mycket där uppe. Det är klart att det är roligare att komma till en klubb som slåss i toppen. Det är jättekul och ska bli väldigt spännande. Det har inte varit avgörande för mitt klubbval, men det är klart att det har spelat in att Djurgården är i toppen. Det är där jag vill vara. Jag är alltid i allsvenskan för att vinna guld, avslutar Emir Kujovic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson