Kolla , han är tillbaka på planen

Christoffer Nyman har gjort comeback på Östgötaporten. "Det är positivt att han är på träningsplanen", säger IFK-managern Jens Gustafsson.

13 mars 2019 14:00

Stökig försäsong? Jo, det kan man väl kalla det. IFK Norrköpings återvändande guldklimp Christoffer Nyman har inte fått den förväntade skjutsen i moderklubben efter sitt senaste skadeår i Tyskland.

Inte än i alla fall. "Totte" Nyman skadade knäet på lägret i Portugal i början av februari. Det blev comeback i träningsmatchen mot AFC Eskilstuna men Nyman slog upp sin sidoledbandsskada då och har därefter rehabat i närmare en månad.

Men nu verkar han vara tillbaka på allvar, med mindre än tre veckor kvar till den allsvenska premiären. Nyman körde för fullt i onsdagens intensiva matchspel på Östgötaporten, även om han gick ut de sista tio minuterna.

IFK-managern Jens Gustafsson beskrev det dock i lite försiktigare termer.

– Han är så sakteliga på väg tillbaka. Nästa steg är att vara med i träning fullt ut, säger han i korridoren efter träningen.

Var det inte fullt ut nu menar du?

– Nja, han gick ju av. Men absolut. Han behöver flera träningar för att man ska kunna säga att han är tillbaka. Men han är på träningsplanen, det är positivt.

Tillräckligt frisk för att maxlöpa och gå in i dueller i alla fall.

– Absolut.

Disponibel för Jens Gustafsson alltså, men inte för media. IFK har velat ge Nyman lugn och ro de senaste veckorna och han har inte gått att prata med för lokalpressen – eller någon annan media.

– Vi väntar tills han är på planen i alla fall, meddelar Gustafsson.

I matchspel alltså. Möjligen, möjligen att det kan ske i någon form redan i fredagens träningsmatch hemma mot Malmö FF.

– Det återstår att se i morgon (torsdag) om han ska vara med. Det är ingenting som är klart ännu.

Även nyförvärvet från Honduras, Kevin Álvarez, var tillbaka i träning. Hans kropp fick en smärre chock efter omställningen till konstgräs och i förra veckan kunde han knappt gå.

Men det kan han nu. Springa till och med.

– Det var första gången i dag som han var på planen. Förhoppningsvis kommer han fortsätta vara det. Det är underlagsbytet och smärtor som gör att det har blivit så här. Men som jag sa när vi presenterade honom också, det här är enligt plan. Han behöver den här inkörningsperioden, socialt, språkmässigt och även spelmässigt. Där ingår faktiskt underlaget, påpekar Gustafsson.

Om man inte klarar av konstgräs blir det svårt att vara i Norrköping, eller allsvenskan till och med.

– Haha, ja, det är faktiskt så.

Tre spelare var inte alls med på planen i matchspelet. Simon Skrabb körde rehablöpning vid sidan om medan Ian Smith och Kasper Larsen höll till i gymmet.

IFK:s idrottsskadeterapeut Dale Reese inväntade ett par provsvar och kunde därför inte uttala sig ännu.

Så även Jens Gustafsson som är i händerna på det medicinska teamet när det gäller såna här frågor.

– Om inte han vet så vet inte jag. Jag har ingen aning men vi hoppas att de är på gång ganska snabbt. Vad gäller Simon kan jag säga att vi var väldigt oroliga efter smällen mot AFC. Vi är väldigt glada att röntgen var positiv. Hans prognoser sa något helt annat innan han skulle på röntgen och det är positivt att han var på planen i dag. I morgon (torsdag) vet jag säkert mer när det gäller alla spelarna, säger Jens Gustafsson.

Dock kommer ingen i den sistnämnda trion vara aktuell för spel mot Malmö FF på Östgötaporten. En match som för övrigt direktsänds på våra sajter med avspark 16.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh