Klart: Mittfältaren förlänger med IFK

Andreas Blomqvist och IFK Norrköping är överens. "Han har skrivit på för två nya år", avslöjar Jens Gustafsson.

24 september 2018 11:28

Han är äntligen fri från skador och får vara med om en spännande höst i allsvenskan där IFK Norrköping slåss om SM-guld och Europaplatser.

Nu är det klart att Andreas Blomqvist blir kvar i "Peking".

I samband med kvällens medlemsmöte avslöjade Jens Gustafsson att ett nytt kontrakt är signerat och klart.

– Mycket glädjande, säger IFK-managern.

Ni kan storyn: Andreas Blomqvist har varit skadeförföljd under sin tid i IFK Norrköping dit han kom från Mjällby inför säsongen 2016. Totalt har det bara blivit 23 matcher i allsvenskan för "Peking".

Sedan en tid är Blomqvist nu hundra procent och tränar på som vanligt med laget. Matchmässigt har det också blivit en halvlek med U21-laget samt ett inhopp på runt tio minuter i allsvenskan i matchen mot Dalkurd.

Hur känns det att få lira boll igen?

– Det är helt fantastiskt. Jag har gått igenom en lång rehab och bara väntat på såna här ögonblick. Jag är otroligt tacksam att jag är där och fått göra min comeback. Det är fortfarande fräscht i och med att det skedde i förra veckan. Det är bara glädje.

Andreas Blomqvist är nöjd med hur det har känts spelmässigt på planen.

– Det känns bra. Sen vet jag ju att det är en bra bit kvar till där jag var innan skadan. Men det måste få ta sin tid. Jag jobbar hårt och kör ner huvudet och gör mitt bästa varje gång jag tar på mig tröjan. Det kommer att komma mer och mer hela tiden, säger Andreas.

Mittfältarens kontrakt löper ut efter säsongen. Nu är det två nya år som gäller.

– Du kommer att få veta det ganska snart, inom den närmaste tiden, utan att säga för mycket. Jag ser positivt på framtiden i IFK och älskar att spela här – det är så mycket jag kan säga nu, säger han.

Åtta matcher återstår i allsvenskan innan vi gör bokslut 11 november. Gott om matcher för 26-åringen att få speltid i med andra ord. Nyttig speltid att bära med sig till 2019.

– Mitt mål har hela tiden varit att få komma in den här säsongen, och nu har jag gjort det. Nu sätter jag nya mål och för mig handlar det om att växa in i det och försöka hjälpa laget så gott jag kan, säger Andreas.

När du spelade match mot Sirius i U21 – vilket var din första match på över ett år – fanns det någon rädsla att bli skadad på nytt med tanke på din historik?

– Nu har det ändå gått ett tag, jag har kunnat träna på bra en-två månader. Det har gått upp och ner, framför allt i psyket. Det är mest den här mentala biten utanför när man inte tränar då man går och känner efter lite. Det är något jag har fått lära mig att leva med och se positivt på. Jag gläds åt att jag kan göra det jag älskar och fokusera hundra procent på det. Det som sker, det sker. Knät känns bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa