25-åringen kom till IFK Norrköping 2017 från Viborg. Totalt har det blivit 42 matcher och sex mål i alllsvenskan för mittfältaren. I år har det inte blivit någon match för start för Jakobsen som nu lånas ut till Kalmar säsongen ut.

– Jag har tränat väldigt hårt och hållit mig i så bra form som jag kan. Nu känner jag mig redo för att visa vad jag kan här. Det viktigaste av allt är att vi börjar vinna fotbollsmatcher och jag kommer göra allt för att bidra med det jag kan och göra det som är bra för laget, säger Jakobsen till Kalmar FF:s hemsida.

Han kommer till ett Kalmar som gått tungt och ligger på negativ kvalplats.

– Jag vill bidra med min kreativitet och hjälpa laget att nå resultat. För mig var det viktigaste att komma vidare från Norrköping och få speltid. Fotboll betyder allt för mig och jag måste få komma till en klubb som tror på mig och där jag får spela. När denna möjligheten dök upp att få speltid så tvekade jag inte, säger Jakobsen till hemsidan.

Kalmar FF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg om Alexander Jakobsen:

– Han har en väldigt stor potential och kommer överraska många här i Kalmar. Han har väldigt bra spelsinne och är bra i sitt kombinationsspel. Han är även duktig på att sätta sig själv och sina medspelare i bra lägen för avslut, säger Norberg till klubbens hemsida.

IFK Norrköping möter Elfsborg på Östgötaporten i eftermiddag klockan 17.30.

För Kalmar väntar Örebro under måndagen.