KLART: Danske försvararen är klar för IFK

IFK Norrköping har gjort klart med en ny back. Från danska ligan ansluter Rasmus Lauritsen som har kritat på ett treårskontrakt.

11 februari 2019 10:14

Det har skrivits om IFK:s intresse för Rasmus Lauritsen en tid. Inte svalnade spekulationerna om att något var på gång för 22-åringen när han i helgen inte var uttagen i Vejles ligamatch mot Sönderjyske.

Under måndagen släppte IFK Norrköping på sin hemsida att Rasmus Lauritsen var klar.

IFK:s tredje nyförvärv det här fönstret efter att de offensiva kuggarna Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic tidigare hämtats in.

Rasmus Lauritsen, som fyller 23 i slutet av februari och mäter 187 centimeter, har förutom Vejle tidigare spelat för Midtjylland och Skive i hemlandet. Lauritsen var med och förde upp Vejle i högstaligan den förra säsongen, då han gjorde sex mål.

När nu den danska ligan har återupptagits efter vinteruppehållet ligger nykomlingen näst sist i en liga som inte chockerande toppas av FC Köpenhamn. Rasmus har spelat i 18 av 19 matcher och gjort två baljor.

Lauritsen blir den tredje dansken i "Peking" tillsammans med Alexander Jakobsen och Kasper Larsen.

– Jag är bra på att försvara men kan också spela fotboll. Jag är också bra på huvudet och har lyckats göra ett par mål på fasta situationer men jag visar hellre vad jag kan på planen än pratar om det, säger Lauritsen till IFK:s hemsida.

På presskonferensen sa IFK-managern Jens Gustafsson så här om Rasmus:

– En stark mittback i en bra ålder. Vi ser väldigt bra potential i honom. Vi bedömer att vi har stort behov av honom, kort- och långsiktigt. Vi är glada över att få hit honom.

– Med Rasmus får vi en spelare som är tuff i duellspelet samtidigt som han är skicklig med bollen och på att spela med hög fart.

Rasmus Lauritsen:

– Jag kände mig hedrad när jag hörde om IFK:s intresse. Det är ett topplag i Sverige och ett bra steg för mig uppåt. Allt känns jättebra här. Spelstilen som IFK har har attraktivt för mig, jag hoppas kunna bidra och göra något bra för laget, säger Rasmus som är väl bekant med ett spelsystem med tre mittbackar:

– Vi spelade med tre backar i Vejle, så jag är van vid det. Jag brukade vara till höger av de tre mittbackarna.

– Jag känner till Alexander och Kasper, men jag har inte spelat med dem tidigare. Det är trevligt med danska spelare här, men jag ska förhoppningsvis komma bra överens med alla i truppen.

Rasmus, som framför allt kommer att konkurrera om platserna till höger och vänster i backlinjen, kommer att spela 45 minuter i tisdagens träningsmatch mot AFC.

– Han har haft en tuff försäsong sedan i slutet av december och är redo för att spela match redan nu, Rasmus har ju varit med Vejle som förberett sig för den danska ligan som drog igång igen nyligen, säger Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis