Kamara "klar" för spel i USA

Alhaji Kamara uppges vara klar för DC United i Washington.

10 maj 2016 10:31

Det är Sport-Expressen som kommer med de uppgifterna och det var också de som avslöjade den sensationella vändningen för IFK Norrköpings anfallare i helgen.

Kamara har ett konstaterat medfött hjärtfel som innebär att han har fått spelförbud av Uefa, det europeiska fotbollsförbundet.

Men MLS i USA råder inte under det regelverket och där har klubbläkarna i DC United uppenbarligen gjort en annan bedömning.

IFK:s ordförande Peter Hunt besökte Klackspark-studion på tisdagsförmiddagen och bekräftade att affären kunde bli klar när som helst (transferfönstret stänger på onsdag). Hunt berättade också för NT-sporten i söndags att IFK Norrköping inte kommer begära någon övergångssumma för Kamara, som har kontrakt med IFK till och med nästa år.

– Vi för en dialog men det är inga traditionella förhandlingar. Om de vill ha honom är det i princip fri lejd. Men det är Alhaji som får avgöra om han vill ta risken att spela fotboll, sa Hunt då.

Kamaras agent Patrick Mörk var med i USA tills i lördags och han bekräftar för NT-sporten nu på morgonen att ett kontrakt är nära, men att det ännu inte är helt officiellt och påskrivet.

– Om man vägrar ge upp kan mirakel ske. Jag kan uttala mig mer om och när det blir klart, säger Mörk.

Expressen hävdar dock att det redan är klart, efter godkända hjärttester, och att affären kommer presenteras inom det närmaste dygnet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!