LÄS MER: IFK startar upp för en hektisk sommar

Efter tio dagars ledighet var IFK Norrköpings spelare tillbaka i träning igen på torsdagsförmiddagen.

– Skönt, man har hållit igång lite men det är annorlunda när man kommer ut här med grabbarna, så det var kul, säger Kalle Holmberg direkt efter det drygt timslånga passet.

Artikelbild

| Kalle Holmberg.

Han har mestadels passat på att ta det lugnt under senaste veckan.

– Jag har inte rört någon boll de här dagarna, men varit iväg på ett bröllop. David Moberg Karlsson har gift sig så det var roligt att träffa honom och hans familj, säger Kalle.

Den tidigare skyttekungen har haft en småjobbig vårsäsong med bara fyra matcher från start av de tolv som har spelats. Han har mestadels varit tredjevalet i anfallet efter Jordan Larssons succé och Christoffer Nymans hemkomst.

– Jo, våren har väl varit sådär, jag har inte spelat så mycket utan fått agera mycket inhoppare men det är bara att gnugga på. Det känns inspirerande nu med mycket matcher och att gå in i Europaspel. Det ska bli kul och skönt som sagt att vara tillbaka här, säger Kalle.

Egentligen vill han dock vara på någon annan arena. 26-åringens kontrakt går ut efter säsongen och han hymlar inte om att han helst vill utomlands redan i sommarens transferfönster.

– Tankarna är väl att gå nu i sommar om det kommer nåt som ser intressant ut, vi får vi se vad som kommer och om det kommer nåt så får man ta det därifrån, säger Kalle.

Vet du hur intresset ser ut?

– Jag vet ganska lite faktiskt, det är min agent som sköter det.

Anfallaren var mycket nära proffslivet i grekiska Aris Thessaloniki redan i vintras. Det var in i det sista oklart om flytten skulle bli av eller inte, men till slut kom inte klubbarna överens, och Kalle blev kvar på Östgötaporten.

Om du trots allt skulle bli kvar i IFK säsongen ut, hur känner du för det då?

– Klart att det är jättekul också. Jag har haft tre bra år här och lärt mig jättemycket. Det är bara att tugga på och kommer det inget så får det bli så.

Men helst vill du att det ska bli nåt?

– Absolut, svarar Kalle som inte säger sig ha någon drömliga att sikta mot.

Hur som helst, just nu är han IFK-spelare och redan 25 juni väntar omstarten i allsvenskan med bortamatch mot AIK. Frågan är hur senaste årens skyttekung – 14 allsvenska mål 2017 och nio förra året – ska hitta nätet igen.

– Vad jag kan göra bättre? Det får du fråga Jens (manager Gustafsson). Jag tycker jag är i ganska bra form, har tränat på bra och känner mig stark när jag kommer in. Men det är hans beslut.

Men bara ett mål hittills?

– Spelar man inte så mycket och inte får lika mycket chanser och självförtroende som när man gör lite mål, då blir det så.