Jordan: "Styrkebesked att slå Malmö FF"

Storseger med 4–1, och Jordan Larsson fortsätter hamna i målprotokollet. Målskyttet lossnade rejält för IFK i träningsmatchen mot Malmö FF.

15 mars 2019 20:24

IFK Norrköping har sett knackigt ut spelmässigt under försäsongen, och formen har varit ett frågetecken. Jordan Larssons målform är det dock inga frågetecken kring – mot Malmö gjorde 21-åringen sitt sjunde mål för året. MFF tog ledningen genom Guillermo Molins innan Jordan Larsson kvitterade i den 36:e minuten, efter att Simon Thern satt både honom och Ian Smith fria med en djupledsboll.

– Jag tajmar min löpning bra, men jag ser inte Ians löpning. Jag är på väg mot bollen, sen ser jag Ian och flyttar över till vänster. Han lägger ner bollen jättefint till mig så jag kan sätta dit den, sa Larsson om målet efter matchen.

Efter målet hände något med IFK, som knappt skapat en målchans innan Larssons kvittering. "Peking" ökade tempot, hittade fina kombinationer och satte press på Malmö. Larsson låg även bakom 2–1. Han visade bra spelförståelse och teknik när han klackskarvade bollen till Sead Haksabanovic, som i sin tur sökte Kalle Holmberg med ett hård inspel mot bortre stolpen. Bortalagets Lasse Nielsen tvingades försöka hinna emellan, men stötte bollen i eget nättak. Några minuter senare tofflade Kalle Holberg in 3–1, vilket innebar att IFK vänt 0–1 till 3–1 – på nio minuter.

Vad hände i slutet av första halvlek?

– Vi steppar upp och börjar flytta boll snabbare och mer bestämt. Vi hittar kreativa lösningar och gör både 1–1 och 2–1 innan halvtid.

Och 3–1.

– Och 3–1 ja, skrattade Larsson.

IFK såg från slutet av första halvlek och framåt plötsligt ut som det allsvenska topplag man förväntas vara.

– Vi spelar bra, vi börjar trevande men växer in i matchen. Även om Malmö har bollen mest stundtals tycker jag att vi skapar de farligare lägena i första, analyserade Jordan.

En stor del av de lägen IFK skapade var tack vare fint samarbete på högerkanten mellan Smith, "10:an" Haksabanovic och Larsson.

– Vi har tränat mycket på att överbelasta en kant. Vi har bra kemi och förstår varandra, så vi vet när vi ska släppa bollen. Det tycker jag syntes idag och förhoppningsvis blir det ännu bättre när vi får spela mer.

Anfallsparet och målskyttarna Jordan Larsson och Kalle Holmberg fick lämna planen i slutet av matchen, till förmån för Pontus Almqvist och comebackande Christoffer Nyman.

Vad betyder den här segern?

– Det är alltid ett styrkebesked att slå Malmö. Det är ju en träningsmatch, så man kanske inte ska dra alltför stora växlar, men Malmö har en väldigt bra trupp. Att slå dem med 4–1 visar att vi också har en stark trupp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson

Ämnen du kan följa