Jordan i målform bakom IFK-seger

Ny klar seger. IFK Norrköping hittar allt mer rätt. Nu blev det 3–1 (2–0) mot norska ligalaget Sarpsborg.

20 mars 2019 14:50

IFK kom till spel utan ett antal spelare, som är på landslagsuppdrag. Alexander Fransson är med Janne Anderssons A-landslagstrupp inför EM-kvalet, Lars Krogh Gerson är på uppdrag med Luxemburg, Ian Smith med Costa Rica, Oliver Stefánsson och Isak Bergmann Jóhannesson med Islands U 21-landslag.

Gästerna från Norge inledde klart bäst och hade stort övertag i bollinnehav och chanser, men så plötsligt var det istället IFK Norrköping som slog till med en snabb omställning. Ett mindre lyckat ingripande av en försvarare gav Johannes Vall fritt fram. Målvakten kom ut, men Johannes passade till Jordan Larsson, som enkelt kunde lägga bollen i det närmast tomma målet. 1–0 efter 23 minuter, på IFK:s första riktiga chans.

Effektivt så det heter duga så långt.

Ett mål som gav energi. Där och då började närmligen de vitblå ta för sig mer och mer. Norrmännen, som tidigare vunnit flertalet dueller, utmanades på ett helt annat sätt.

Jordan Larsson var ytterst nära ett andra mål, men ryske Aleksandr Vasyutin i Sarpsborgs mål räddade fint till hörna. På den kom 2–0 efter Rasmus Lauritsens nick i 36:e minuten. Rasmus andra mål sen han kom till IFK för lite mer än en månad sen.

2–0-ledningen stod sig hela den första halvleken ut. En halvlek som till stora delar påminde om den mot Malmö FF i fredags. Även då blev IFK tillbakapressat i början, men hittade sen mer rätt och var i ledning med två bollar i paus.

I mitten av andra halvlek ökade hemmalaget till 3–0. Kevin Álvarez hittade Jordan Larsson med sitt låga inspel. Jordan slängde sig fram vid bortre stolpen och skickade in bollen i nät. Hans nionde fullträff på försäsongen.

Med drygt tio minuter kvar kom reduceringen på frispark. Nicolai Naess drog till, bollen gick rakt igenom hela försvarsmuren och Isak Pettersson hann inte ner.

3–1 blev också slutresultatet inför hyggligt välfylld läktare på "Porten".

Nu återstår en träningsmatch för IFK, mot norska Rosenborg på måndag. Allsvenska premiären är borta mot Helsingborg nästa söndag.

Matchfakta

IFK Norrköping–Sarpsborg 3–1 (2–0)

Målen: 1–0 (23) Jordan Larsson, 2–0 (36) Rasmus Lauritsen, 3–0 (66) Jordan Larsson, 3–1 (79) Nicolai Naess.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander