Jordan: "Alltid skönt att leverera"

Jordan Larsson vill att 2019 ska bli hans år. Det har i alla fall börjat bra. "Det ger mig gott självförtroende", sa han om två nya mål mot Mattersburg (4–1).

4 februari 2019 15:46

LÄS MER: Två tvåmålsskyttar när IFK imponerade

LÄS MER: Så var matchen minut för minut

PODD: I år vill Jordan ta steget

Alla kan historien vid det här laget. Jordan Larsson kom till IFK från proffslivet i holländska NEC Nijmegen inför förra säsongen. En värvning som blev omskriven men på planen fick inte anfallaren ut det han ville.

2019 vill han ta revansch.

Mot österrikiska Mattersburg i lagets första match under lägret i Portugal visade Larsson att det kan bli så. Två mål kom från honom.

På den stora arenan i utkanten av Faro, Estadio Algarve, spelade Sverige mot Holland i EM 2004. Nu är det inte mycket verksamhet där, men IFK har kunnat spela några matcher under sina försäsongsläger.

Nu mot Mattersburg där Jordan Larsson inledde målskyttet efter drygt 20 minuters spel.

Efteråt var han lycklig och glad mellan flera intervjuer.

– Det är fantastiskt. Alltid gott att vinna och alltid kul att göra mål, sa IFK-anfallaren.

Vad betyder det för dig med tanke på det som varit och vad du vill med det här året?

– Det betyder väldigt många positiva grejer. Det är alltid skönt att leverera även om det är på försäsongen. Och det ger mig ju gott självförtroende och chansen att få spela mer i framtiden. Det är bara att bygga vidare på det.

Har du någon tanke varför det börjat lossna nu?

– Jag tycker framför allt att vi fått en tydligare spelidé som passar mina kvalitéer bättre. Inte för att vi anpassat den efter mig men vi har anpassat den efter de spelarna vi har offensivt. Och jag tycker det passar alla våra offensiva spelare bättre. Det ser man ju, jag har gjort tre mål på två matcher, Skrabb kom in och gjorde två mål idag. Nyman och Kalle (Holmberg) har också gjort mål.

Det är med andra ord samtidigt tuff konkurrens om de två platserna som anfallare i startelvan när laget spelar med 3–5–2. Men det är inget som skrämmer Jordan Larsson.

– Vi har fantastiskt duktiga spelare i laget. Konkurrens kommer alltid finnas, var man än spelar.

Vad säger du om dina mål idag då?

– Jag fick med mig bollen lite turligt på första målet. Jag tog emot den och sedan valde jag mitt hörn. Andra är precis det vi tränar på när ytterbacken kommer upp på kanten, ena forwarden ska komma ut och den andra, som var jag i det här fallet, ska gå på bortre. Sedan fick jag ett jättefint inspel igen av Vall (Johannes).

Det var 1–1 i pausen efter att Alois Höller kvitterat IFK:s ledning i en omställning där Peking tappade sina positioner. Men Larsson gav laget ny ledning direkt efter pausen och på slutet mattades Mattersburg som kom till spel med endast två avbytare.

– De försvarade sig ganska bra i första halvleken och gjorde det svårt för oss att spela. Men de blev trötta på slutet och då började vi spela lite bättre också, tyckte Jordan Larsson efter att Simon Skrabb gjort två snabba fram till seger med 4–1.

Och en perfekt start på Atlantic Cup.

Sead Haksabanovic fick en smäll i andra halvleken och gick ut, oklart än hur det tog men troligen ingen fara. Erik Lindell fick en smäll på en framtand och efter matchen behövde han få skjuts till en tandläkare.

Matchfakta

IFK Norrköping – Mattersburg 4–1 (1–1)

Målen: 1–0 (23) Jordan Larsson, 1–1 (44) Alois Höller. 2–1 (47) Jordan Larsson. 3–1 (81) Simon Skrabb. 4–1 (83) Simon Skrabb.

Varning, IFK: Johannes Vall.

IFK-laget: David Mitov Nilsson – Henrik Castegren, Kasper Larsen, Filip Dagerstål – Erik Lindell, Manasse Kusu (Alexander Jakobsen 62), Alexander Fransson, Sead Haksabanovic (Lars Krogh Gerson 75), Johannes Vall – Jordan Larsson (Simon Skrabb 62), Kalle Holmberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson