Jens om stödet: "Direkt avgörande"

IFK är på väg mot Göteborg för avgörandet – och kommer få stort stöd på Bravida Arena. "Vi vill dela en fin eftermiddag med dem", säger managern Jens Gustafsson.

10 november 2018 15:30

IFK tränade det sista passet vid lördag lunch inför allsvenskans sista omgång. Direkt därefter rullade bussen mot västkusten och Göteborg där laget ska ta sig an Häcken.

Två poäng skiljer upp till AIK som reser till Kalmar för sin match.

Hur var sista träningen?

– Det blir inte så mycket träning egentligen, precis som hela veckan är det mest en väntan på matchen. Det handlar om att vi njuter och har rätt inställning, svarar Jens Gustafsson från bussen.

Han har i stort sett en skadefri trupp att tillgå med sig ner till Bravida Arena. Det är bara Andreas Blomqvist som inte är i spelbart skick.

David Mitov Nilsson, Ian Smith och Henrik Castegren, som alla varit borta på slutet, är uttagningsbara igen.

Liksom Simon Thern som spelat med ett krånglande lår de senaste matcherna.

– Det är inga problem med det, säger Gustafsson som inte bekymrar sig så mycket över att Häcken inte har förlorat en enda match på hemmaplan i år.

– Just det tänker vi inte så mycket på. Det vi tänker på är att vi framför allt ska vara i nuet själva. Man måste acceptera att när det kommer till den här typen av matcher och ser vad som kan komma ut av den att det kan vara lätt att försvinna iväg i tanken men vi ska koncentrera oss på det som vi kan påverka på planen.

Hur stor är den här matchen för dig i din tränarkarriär?

– Jag väljer att förhålla mig till det så att vi gjort en fantastisk säsong. Vi har haft marginalerna med oss några gånger men har också jobbat väldigt hårt för det. Självklart är vi väldigt glada att stå inför en sådan här match och oavsett hur det slutar har vi gjort det väldigt bra.

Ni kommer få stort stöd där nere, i stort sett en halv arena i vitt och blått, vad betyder det?

– Väldigt mycket. Det kan vara direkt avgörande för hur det går. Vi vill dela en fin eftermiddag med dem.

Häcken har ett stort offensivt hot i Paulinho (leder skytteligan), hur stoppar man honom?

– Jag tycker nog att de har ganska många offensiva hot även om han är den som utmärkt sig mest med sina mål. En del av de hoten som vi ser har vi pratat om. Jag tycker de har ett balanserat lag.

Ni lär ändå möta ett lag som vill gå framåt.

– Det tror jag också. Det är så Häcken spelat genom hela året egentligen.

Hur mycket kommer ni på bänken ha koll på vad som händer i Kalmar (där hemmalaget måste besegra AIK för att IFK:s guldchans ska leva)?

– Det är egentligen helt ointressant. Vi måste vinna vår match först och främst, under matchen spelar det ingen roll vad som händer där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson