"Jag börjar komma upp i toppform"

Målskytt igen – för andra matchen i rad. Det mesta har släppt för Sead Haksabanovic. "Det beror mest på självförtroendet", sa han.

25 augusti 2019 22:00

LÄS MER: Betygen på IFK-spelarna

LÄS MER: Här blir Isak historisk IFK-målvakt

LÄS MER: "En vecka ni behövde, IFK"

Efter en jobbig vår har Sead Haksabanovic lyft rejält efter sommaruppehållet. Mot Helsingborg närmast lekte han fotboll, gjorde lite vad han ville och fick även med sig ett mål och en assist.

– En rolig match, vi släppte inte in nåt och gjorde fem mål. Det är alltid bra. Helsingborg var ändå bra, de kom nästan hela vägen fram men sen hände det ingenting. Vi var bra där bak och stängde till. Sen vet vi att vi är starka framåt, sa "Haksa".

Han har de senaste matcherna visat varför han redan som ung spåddes en lysande framtid.

– Det känns som jag börjar komma upp i toppform nu snart, det är bara att fortsätta som jag gör – träna hårt och hela tiden tro på det jag gör, sa han.

Vad är skillnaden nu mot i våras?

– Jag tror det mest beror på självförtroendet, och sen lite tur också. Det behöver man i fotbollen, men man förtjänar väl turen med hårt jobb och aldrig gå ner sig, utan bara köra på.

IFK dominerade fullständigt och efter hans distinkta mål till 3–0 med tio minuter kvar var trepoängaren definitivt säkrad.

– Jag hade ganska lång tid på mig att sikta, men var klar över redan när jag fick bollen vad jag skulle göra. Jag vet att jag har ett bra skott med vänstern också så det var bara att klippa till. Jag hade chanser att göra fler mål, skulle gärna gjort ett till men det gäller bara att vara mer fokuserad nästa gång.

Målskyttet har ändå lossnat. Tidigare stod han på noll fullträffar i allsvenskan, men nu har han nätat två matcher i rad.

– Jag vill ju göra mer, mål varje match är det man siktar på. Ibland gör man mål, ibland inte, så är fotbollen, sa han leende.

IFK fortsätter skugga strax bakom toppen. Nio omgångar återstår.

– Hoppas vi kan fortsätta i den här formen vi är i. Det gör vi med lika hård träning som hittills, och att alla vill vara med och slåss om startelvan. Jag tror alla spelare ger Jens en bra huvudvärk, om man säger så. Vi har många i laget som vill framåt, sa "Haksa".

Inte minst nummer 99 själv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander