"Jag är stolt om fansen gillar mig"

Den uppoffrande spelstilen märks. "Jag är den spelare som jag är, men är stolt om fansen gillar mig", säger IFK-backen Rasmus Lauritsen.

19 augusti 2019 18:30

LÄS MER: "Jag vill vara spelaren som avgör"

LÄS MER: Jakobsen: "Nu får jag leva igen"

Han kom som en, för den svenska publiken, ganska okänd försvarare från Vejle i den danska ligan inför säsongen. Rasmus Lauritsen har klarat omställningen till svensk fotboll utmärkt.

– Det går bättre och bättre. Men jag känner fortfarande att det kan bli ännu bättre. Tillsammans med laget tycker jag ändå vi går framåt även om det gick lite för sakta i början. Jag känner mig bra nu, säger Lauritsen efter måndagens träningspass.

För honom och övriga startelvan i söndagens match mot Sirius handlade det om rehab i första hand. Det är en intensiv tid med mycket matcher och Rasmus Lauritsen känner sig mer och mer bekväm i rollen i sin nya klubb.

– Här spelar jag för ett topplag, i Danmark försvarade vi lite mer. Spelstilen är annorlunda men allsvenskan och superligaen är ungefär samma. Det är mer fans här och lite mer fysisk fotboll i Danmark. Sedan är det ovant att inte spela på vanligt gräs, men det är annorlunda klimat här och kroppen börjar vänja sig vid konstgräset nu, säger han och ler.

Publiken verkar gilla din spelstil i alla fall.

– Jag är den spelare som jag är, men är stolt om fansen gillar mig. Jag försöker spela mitt spel bara.

Managern Jens Gustafsson säger så här om energiknippet i försvaret:

– Han har en uppoffrande spelstil där han verkligen visar att han är beredd att göra allting för IFK. Freda vårt mål med hela kroppen och allting. Det är säkert det som gör att han vinner så många hjärtan. Det är väldigt glädjande för den spelartypen behövs i allra högsta grad.

Rasmus Lauritsen gjorde mål två matcher i rad, mot Elfsborg och därefter mot Sirius svarade han för en helt okej insats igen i försvaret.

– Segern var en stor lättnad efter en tung match i Israel. Om vi ska vara med på slutet av säsongen behöver vi ta tre poäng i varje match. Det var riktigt fin moral av laget efter att vi rest mycket och åkt på en tung förlust. Det var inte vår bästa match men vi vann med 2–0.

Är du själv sliten?

– Jag känner mig faktiskt bra. Jag gillar att spela många matcher men hade gärna spelat fler i Europa. Det är en besvikelse. Men ser man matchen igår (Sirius) hade vi marginalerna med oss och det var helt tvärtom i Israel. Nu gick de vidare och inte vi, men analyserar man det var vi riktigt nära. Det hade varit roligt att få Feyenoord hemma.

Nu är fokus fullt ut på allsvenskan, liksom cupen först då.

– Klart att vår position inte är vad vi hade hoppats och det är en bit upp till dit vi vill, men det är bara att ta en match i taget. Vi är inne i en fin period om man ser senaste 15 matcherna. Det gäller att undvika kryssen, det såg vi i början av säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson