Isaks första möte med kompisarna

Isak Pettersson har väntat på premiären. Att dessutom möta alla kompisarna från Halmstad. "Det är det här som är det roliga".

– Det blir speciell match. Första gången jag möter Halmstad, säger Isak Pettersson.

Spelarna klev av fredagens träningspass.

Lättare träning, högre tempo med mycket spel.

Nu ligger tävlingspremiären bara ett träningspass bort på lördagen.

För Sead Haksabanovic och Isak Pettersson blir det speciellt, att möta sin gamla klubb där de skolats och formats från ungdomsåren.

– Jag känner de flesta i laget, nästan alla där. Det kommer känns lite speciellt, men bara vara roligt. Man ställs mot kompisar. Jag kommer vara skittaggad, säger Isak på väg in i omklädningsrummet på Östgötaporten.

Hur bra koll har du på dem?

– Deras anfallsspel har jag inte mycket koll på. Men jag känner till de flesta individuellt. Jag har sett dem på tv i superettan. Men ibland kan det kvitta hur mycket man känner till någon motståndare. Jag ska hela tiden göra det jag är bra på. Inte tänka för mycket.

De har gjort bra resultat under försäsongen?

– Det är såklart det kommer bli en bra match. Jag har läst att de har börjat väldigt bra. De slog väl Falkenberg senast? (ja, 2–0). Klart att vi kommer se ett bättre Halmstad i superettan i år.

Håller de allsvensk klass redan nu?

– Vet inte. Jag hoppas att de kan gå upp men det får vi se efter säsongen. Jag tror det kommer bli en jättetuff match, vi får verkligen göra vårt bästa och komma upp på rätt nivå mot dem.

Var står IFK?

– Kollar man de två senaste matcherna fanns det jättemycket bra grejer att ta med sig från dem. Tycker vårt spelsystem känns bra och vi har fått tydliga instruktioner om hur vi ska gå tillväga. Jag är jättespänd på att det ska gå igång på riktigt. Det är det här som är det roliga.

Hur många spelare känner du i dagens trupp?

– Malkolm Nilsson Säfqvist, målvakten. Andreas Johansson, Andreas Bengtsson Alexander Berntsson, Rasmus . . .  Jag känner typ allihop. När man varit ledig och varit i Halmstad har man kört förbi och kollat på träningen och snackat lite med dem.

Du kommer inte kliva över och high-fiva med spelarna och ledarna?

– Ha, ha. Det kommer jag knappast göra, när matchen är igång är det fullt fokus. Sedan efteråt kanske det blir lite snack. 

Inga tweets eller kommentarer på sociala medier?

– Tror inte "Ante" är så mycket för det där. Jag har skrivit lite med Malkolm, sedan kommer jag snacka lite med "Ante" också, det ska bli roligt att få se och möta honom. Det blir nog speciellt för honom att komma hit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa