IFK:s rekordsvit bröts i Malmö

En välplacerad nick knäckte IFK Norrköpings snygga svit av matcher utan insläppta mål.

Målet som sänkte IFK Norrköping i Malmö.

Fotboll2019-09-15 19:21

Malmö FF:s dansk Sören Rieks nickade till och satte stopp för IFK Norrköpings rekordsvit. Sex raka matcher utan insläppta mål (klubbrekord) blev inte till sju för IFK.

Rieks klev fram och avgjorde det allsvenska toppmötet med matchens enda mål (1–0) och kopplade samtidigt av IFK Norrköping från guldtåget. Tre poäng hade nästan varit ett måste för intakt tätkänning, men nu blev det ingen alls för IFK.

IFK-managern Jens Gustafsson var förstås besviken efteråt, men sa till CMore:

– Jag är väldigt stolt över hur vi uppträder här, framför allt i första halvlek. Vi saknade bara de sista lilla marginalerna för att få med oss något härifrån.

MFF-dansken Rieks testade Isak Pettersson redan i slutet av den första halvleken, men IFK-målvakten svarade då för en av säsongens absolut svettigaste räddningar när han på mållinjen blixtparerade Rieks nick från nära håll.

Men, i den 56:e minuten fick Rieks chansen igen och då kunde inte ens en storspelande Pettersson hindra bollen från att gå in i nät. Marcus Rosenberg tog fart till höger i straffområdet, slog ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen och där dök Rieks upp och nickade in bollen i ena hörnet.

Annars var det här ett toppmöte där IFK Norrköping i det närmaste chockade Malmö FF i den första halvleken. IFK presterade en av seriespelets bättre "45:or" och fick hemmapubliken att skandera "Vakna Malmö" efter dryga halvtimmens spel. I det skedet hade IFK också skapat ett par farliga lägen, inte minst genom pigge Sead Haksabanovic som bland annat levererade ett pressat skott strax utanför hemmamålvakten Johan Dahlins stolpe.

– En fantastiskt bra halvlek av oss i 40 minuter, sa IFK-managern Jens Gustafsson till CMore i paus.

Att han under halvlekens sista fem minuter fick se MFF vakna till och skapa två jättelägen, däribland Rieks nick från nära håll, kunde han överseende med.

– Det får man acceptera mot ett lag som Malmö borta, sa Gustafsson.

Efter Malmös ledningsmål i den andra halvlekens inledning mattades IFK-energin något, men östgötarna fick ändå till ett gäng fina chanser till kvittering och mot slutet hade IFK även en boll inne i mål, men Rasmus Lauritsens frisparksnick dömdes bort för offside. Närmare mål än så kom heller inte IFK den här aftonen.

Noterbart är IFK fick klara sig utan viktige mittfältaren Simon Thern i Malmö och i den andra halvleken tvingades Filip Dagerstål utgå. Oklart om det rörde sig om en skada.