IFK:s provspelare scoutad på plats

IFK har scoutat den provspelande ytterbacken Alfons Sampsted på plats på Island.– Det är det som lett till att han är här, säger managern Jens Gustafsson.

19 oktober 2016 15:30

Den 18 år unge högerbacken är hos IFK Norrköping den här veckan, där han också fick spela 90 minuter när U 21-laget fick 1–1 mot Elfsborg på tisdagskvällen.

Intrycken från klubbledningen hittills?

Positiva.

– Det vi har är från matchen igår och då är det goda intryck, säger Jens Gustafsson.

Ligger i framkant

Han fortsätter:

– Genom våra erfarenheter av tidigare isländska spelare och människor vet vi att det är karaktärer som passar väl in i IFK som förening.

Normalt sett är klubben väldigt selektiv med att ta in provspelare. Men Alfons Sampsted gjorde så gott intryck på utsände Tony Martinsson (ungdomsansvarig) i somras i Breidablik att man ville kolla på honom i Norrköping.

– Det är det som lett till att han är här, säger Gustafsson som kommer ha Sampsted med i träning hela veckan.

Sedan?

– Beslut brukar ta lite längre tid än så.

Ytterbackar är en position där ni annars har ganska många alternativ idag, är det ändå en position där du känner att du vill ha in någon mer?

– Vi har blivit tvingade att vara proaktiva och i framkant i förhållande till att de unga spelare som vi har här ständigt utvecklas och blir attraktiva. Då måste vi tidigt vara aktiva för att ersätta.

Finns det konkret intresse för någon av era ytterbackar idag?

– Nej.

Söker nytt

IFK-managern jobbar fortsatt med att forma 2017 års trupp parallellt med att klara ut den allsvenska slutspurten. Där känner Jens Gustafsson att IFK är väl rustat.

– Det man kan säga om byggande av fotbollstrupper idag är att de stora skiftena görs numera inte i november/december utan snarare i juni/juli. Något vi fått bekanta oss med. Med tanke på det vi klarat ut under sommaren upplever jag oss därför som långt framme.

Han söker dock ytterligare några färdiga spelare till truppen.

– Vi är angelägna att verkligen göra allt för att fortsätta ha en bra och presterande miljö. Om vi ska leva upp till de förväntningarna som blir på oss efter de resultat vi gjort skulle vi behöva få in några kvalitetsspelare, säger Jens Gustafsson.

Hur går det med de kontraktsförlängningar som återstår?

– Vi behöver några dagar till. Sedan hoppas vi kunna säga något mer.

Du har tidigare sagt (till kamraterna.net) att du inte ser det som ett alternativ i längden att ha både David Mitov Nilsson och Michael Langer som målvakter i truppen?

– Så ser jag fortfarande på det, det vore inte rätt. Vi tror inte att det ger oss bättre resultat och det är en sak vi ser över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!