IFK:s nyförvärv kan få debutera

Jens Gustafsson ser fram mot toppmatchen mot Hammarby. "Vi går in med glödande ögon", säger han.

13 augusti 2018 10:00

IFK Norrköping har tappat tätkänning de senaste två omgångarna vilket spetsar till måndagens stekheta möte ännu mer. Det blir fullsatt på Östgötaporten när tvåan Hammarby, med tre raka segrar mot Trelleborg och Dalkurd, kommer till stan.

Minst en IFK-poäng känns som ett måste om man vill hänga på i guldracet, men IFK-managern Jens Gustafsson tonar ned betydelsen och dramatiken.

– Vi blir inte bättre av att titta på tabellen i omgång 17. Det är inget som kommer avgöras förrän under de sista matcherna, säger han.

Gustafsson känner också att man fick dåligt betalt i bortamatcherna mot Malmö och Sundsvall. Inte minst mot "Giffarna" där IFK:s offensiva ineffektivitet till sist kostade två poäng.

– Mycket i prestationerna var väldigt bra. Det var bara den sista lilla tydligheten på den sista tredjedelen som saknades. Men det kommer och det är ingen som missar med vilja. Vi har tränat extra med att vara tydligare i avgörandet och med uppoffrande löpningar för varandra. Nu har vi en väldigt rolig uppgift framför oss och vi går in i matchen med glödande ögon. Vi vill verkligen göra allt och det ska vi visa attitydmässigt.

Jón Gudni Fjóluson har sålts till Ryssland men nyförvärvet Kasper Larsen är spelklar lagom till toppmötet. När Jens Gustafsson pratar om honom låter det dock inte som en back för startelvan direkt.

– Han ser bättre och bättre ut men han är inte rekryterad för att gå in och förändra något på kort sikt. Med tanke på att det är en försvarsspelare också så vill man ju inte chansa om man inte måste, resonerar han.

Dessutom är Gudmundur Thórarinsson tillbaka efter sin avstängning och lär säkerligen ta en plats som vänster wingback.

Norrköpingssonen Mujo Tankovic har gjort mål i de tre senaste matcherna för Hammarby och är självklart värd ett vakande öga. Under transferfönstret har Hammarby bland annat tappat Pa Dibba och Arnór Smárason men värvade nyligen in Vladimir Rodíc från Silkeborg. Det är dock oklart om Rodíc hinner få arbetstillstånd inför toppmatchen.

– Hammarby är ett väldigt bra lag som har haft en bra säsong. De är passningsskickliga och spelskickliga och vill attackera med mycket folk. De har många individuellt skickliga i sitt lag, säger Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh