Från februari till juni ska Nicolina Peth vara utbytesstudent i Taiwans huvudstad Taipei.

– Jag vill till Asien för att få se något helt annat. Det såg bra ut med bra kurser och det ska bli skönt med värmen, säger 22-åriga Nicolina.

Hon pluggar affärsjuridik och har ett år kvar på den femåriga utbildningen. Nu ska hon tillbringa en termin utomlands och missar alltså IFK:s vårsäsong i ettan.

Republiken Kina i Stilla havet, utanför folkrepubliken Kina, hette tidigare Formosa.

Nicolina Peth kom till IFK från Finland genom lagkompisen Tanya Näsmans rekommendation. Hon går in på fjärde säsongen.

– Det är tråkigt att åka på ett sätt, när det ser så bra ut. Jag skulle gärna vilja stanna, jag tror det blir jättebra, säger hon om nya ledare och samarbetet med IFK herr.

Vad händer efter Taiwan?

– Om jag kommer tillbaka till Sverige blir det IFK. Men jag vet inte när jag kommer hem. Jag ska göra studierna klara här och är inte klar med fotbollen än, svarar hon.

Har du fixat någon ersättare i backlinjen?

– Nej, det löser de. Det har varit många och provtränat med oss.

Mittfältaren Tanya Näsman fortsätter i IFK.

– Det ska bli kul. Jag tycker att det är jättevärdefullt för oss att få två kvinnliga assisterande tränare (Anna Eriksson och Christin Lilja). Som förebilder och att få höra deras erfarenheter från fotbollen, säger Tanya Näsman.

I helgen vann IFK Ica-cupen i futsal. Efter det kommer man att träna på till mitten av december och fortsätta att bygga den nya truppen.