IFK:arens besök – hos tandläkaren

För Erik Lindell slutade måndagens match hos den portugisiska tandläkaren. ”Jag tror jag hade tur, jag kunde ha blivit av med den”, säger han om framtanden.

5 februari 2019 17:00

LÄS MER:"LIVE - direkt från Portugallägret"

LÄS MER: "90 minuter för Mitov Nilsson"

LÄS MER:"Alle - en kapten för IFK"

IFK Norrköping körde bara ett pass på tränngsanläggningen dagen efter mötet med Mattersburg. De som spelade från start mot det österrikiska laget fick dessutom ha sin tid på gymmet medan övriga spelade fotboll.

För Erik Lindell var det en annorlunda måndagseftermiddag. Direkt efter matchen fick han ge sig iväg och leta reda på en tandläkare.

Lindell fick en smäll i slutet av matchen som tog illa mot ansiktet.

– Jag fick en armbåge på munnen med två minuter kvar av matchen. Tanden halkade ner en bit så det såg lite konstigt ut. Jag tryckte upp den själv men då satt den löst istället. Vi åkte till tandläkaren och fixade den, den sitter löst nu med men det gör de inget åt. Den ska växa fast av sig själv. Det löser sig, säger Lindell.

Han var tillbaka på träningsanläggningen hyggligt tidigt men det tog ändå några timmar att reda ut.

– Det var ändå ganska okej, matchen var så tidigt. Jag åkte iväg med ”Gädda” (Mikael Hansson) vid två, något ställe var stängt med vid halv sex fick jag en tid. Själva grejen tog en kvart, de kollade så allt var bra.

Efter säsongerna i Degerfors är Erik Lindell tillbaka i IFK nu för att försöka jobba sig in i laget. Det är hans plan och tanke och mot Mattersburg fick han 90 minuter på sig att visa upp sig.

Lindell var inte helt nöjd, men beskrev sin insats som ”okej”.

– Man vill visa att man klarar av det, det är jätteroligt att få chansen. Jag var okej, men inte mer. Det kändes som att jag fick lite mer utrymme i andra halvleken när det blev lite ytor. Det var lite stängt i första. Men jag kan mer, säger Lindell efter det lätta passet på anläggningens gym.

Vad tycker du om lagets insats?

– Vi gjorde en ganska bra match känns det som, i första hade de lite mer boll men vi låg rätt och flyttade bra. Vi var farliga när vi kom fram och fick våra chanser. Vi låg så som vi har pratat om.

Räknar du med speltid även mot Farense?

– Jag vet inte, vi har inte pratat om det men vi som spelade 90 minuter igår lär inte starta i alla fall. Sedan får vi se hur fräsch man är i kroppen.

Tandskadan var alltså ingen större fara, det är det inte med övriga i IFK-truppen heller. Så här ser det ut:

Gudmundur Thorarinsson har kört igång med träningen och går i princip för fullt. Tveksamt om han kommer spela mot Farense dock.

Sead Haksabanovic hade inga problem med sin vad efter att ha klivit av mot Mattersburg.

– Det är lugnt, det var bara en smäll, säger lånet från West Ham.

Christoffer Nyman besväras fortfarande av smällen mot insidan av knäet som han fick på första passet i Portugal. Inte heller det ska vara någon stor sak, men han lär inte heller vara aktuell för spel på onsdagen.

– Det är hyfsat okej men det tar lite tid, säger han efter att ha klivit av tisdagspasset halvvägs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson