IFK-stjärnan ger klartecken till spel

Första träningspasset för fullt gick bra. Det är ingen fara med knäet. "Skönt, det är en lättnad", säger IFK-backen Kasper Larsen.

17 april 2019 07:00

LÄS MER: Jens tittar inte på tabellen

LÄS MER:Svagaste starten på tio år för IFK

Det har varit några turer fram och tillbaka efter att Kasper Larsen klev mot AIK med en befarad knäskada. Direkt efter matchen gav backen lugnande besked, men sedan vill IFK ändå kolla.

För säkerhets skull.Det blev inget spel mot Kalmar men när rötgen såg bra ut kunde Kasper Larsen andas ut.

På tisdagen tränade han med kollektivet igen.

– Det känns bra. Mycket bättre. Jag var ganska orolig efter matchen men det var så vi trodde. Det var ingenting. Det var bara en översträckning. Jag är i full träning nu och kör på. För två dagar sedan testade jag lite, igår var jag här och sprang och nu var det första passet med laget.

Det är helt bra nu?

– Ja, det är en lättnad. Det såg lite sämre ut när det hände så det är tur. I början trodde jag kanske att det kunde vara något men vi kollade röntgen för att vara helt säkra och det var ingenting. Nu är det fokus på träningen.

Du kan spela på fredag?

– Absolut.

IFK har inlett med två poäng på de inledande tre matcherna och jagar säsongens första seger när Falkenberg kommer till Östgötaporten.

– En jätteviktig match. Vi ska bara fokusera på oss själva, om vi spelar som vi kan och som vi visade hemma mot AIK så ska det bli vår match. Alla lag ska hitta sitt spel så här i början men jag tycker att vi är ganska långt framme. Det kommer att bli bra. Eller det är bra men det kommer bli ännu bättre, säger den danske mittbacken som är spelklar igen efter skadeuppehållet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson