IFK-spelarens turliga operation

Pontus Almqvist gick runt med bruten näsa – i nästan en månads tid. "Jag hade tur att det gick att operera på ett bra sätt", säger Almqvist.

14 november 2018 14:00

Pontus Almqvist kommer från en säsong i Superettan som inleddes med knapp speltid i Varberg, men avslutades med gott om speltid i Norrby.

Nu tar han semester en tid innan han börjar förberedelserna inför 2019 – ett år han vill tillbringa med IFK Norrköping i allsvenskan.

Men först ska hans nyopererade näsa läka ihop – en skada som var bra mycket allvarligare än hade kunnat tro när han ådrog sig den.

– Jag bröt ju näsan mot Örgryte för en månad sen (19 oktober). Men jag visste inte att den var bruten förrän svullnaden hade lagt sig. Man såg ju att den var sne om man tittade noga, men det syntes inte så mycket, säger Pontus Almqvist.

– Jag var häromdagen i Göteborg för att operera. Då sa läkaren att en sån operation i näsbenet bör göras inom en vecka, senast efter tio dagar. Jag sa då att det hade gått tre och en halv vecka och då blev läkaren orolig och sa att det skulle bli väldigt svårt att få ordning på det, säger Almqvist.

– Men jag bad honom ändå att testa och jag hade tydligen en väldig tur då allt gick bra till slut.

Tanken från början var att Almqvist skulle göra ett par träningar med IFK innan deras ledighet. Men 19-åringen är ordinerad två veckors vila nu och står därmed över träningar med IFK.

Pontus Almqvist har kontrakt med IFK till 2020 och vet vad han vill i framtiden.

– Det är i IFK Norrköping jag vill vara. Klubben är nöjd med vad jag har presterat i Norrby, men om det blir en ny utlåning eller spel med IFK nästa säsong får jag se. Jag känner att klubben tror på mig, men jag ska skynda långsamt. Om det blir en utlåning igen är det inte hela världen, säger Pontus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis