IFK-spelaren på väg till superettan?

"Det ska bli roligt. Jag ska kolla hur det ser ut där uppe, om det är något jag tycker om," säger IFK Norrköpings mittfältare Gentrit Citaku.

11 januari 2017 18:54

Han ska provträna med klassiska Degerfors IF.

Förra säsongen var han utlånad till Värnamo i superettan. Nu kan det bli Degerfors i samma serie.

– Det är en ganska svår nivå. En tuff serie där alla kan slå alla. Det tycker jag om. Sedan är det inte alla lag som är spelande lag. Hamnar man rätt, får förtroende och utrymme för sitt egna spel så man spela avslappnat, då kan det bli bra, säger "Genta" om möjligheten att få värdefull speltid.

Han kommer att bo hos IFK:s ytterback Erik Lindell som redan är på plats vid Stora Valla.

– Shpetim Hasani finns ju där också. De får visa mig runt, säger Gentrit.

Hur länge han stannar i Degerfors vet han inte. Han har fått klartecken från IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson att leta ny klubb för att få mer speltid än han ser ut att kunna få i Norrköping.

– Det är en offensiv spelare som kan spela både som ”tia” och på kanten, säger Degerfors tränare Stefan Jacobsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Erik Lindell kommer lånas ut den här säsongen där ytterbacken har kontrakt med IFK. För Gentrit Citaku kan det bli en permanent övergång om han imponerar under dagarna i Degerfors.

Jens Gustafsson säger så här till NT-sporten om att klubben kommer vara behjälplig att hitta en lösning och släppa Citaku om det blir aktuellt.

– Det finns ingen tanke på något annat. Vi kommer göra det som är bäst för "Genta".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson